Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

4 könyv, amit olvass el ősszel, mielőtt film készül belőle

2023. szeptember 13.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

film Ősz könyv filmajánló könyvajánló
4 könyv, amit olvass el ősszel, mielőtt film készül belőle
© IMDb.

Idén is sok népszerű könyvből készült már film, sorozat, ősszel pedig tovább bővül a lista! 


Az utóbbi időben egyre több népszerű könyvből készül sorozat vagy film. A rendezők, producerek a klasszikusok mellett már olyan alkotásokat is megfilmesítenek, melyek az elmúlt pár évben kerültek be a könyvesboltokba. Ősszel történetek kerülnek képernyőre, az alábbi regényekből már elkészült a film, éppen ezért még a premier előtt olvasd el az eredeti könyveket!

Priscilla Presley, Sandra Harmon: Elvis és én 

1985-ben jelent meg Priscilla Presley önéletrajzi könyve, aminek a megírását Sandra Harmon segítette. A könyvből Sofia Coppola készített filmet, a premierjét már meg is tartották. A Priscilla októberben kerül majd a mozikba, és Elvis, valamint a felesége kapcsolatát követi nyomon. A hírek szerint a történet nagyon bensőséges, őszinte. A kritikusok szerint a film jól sikerült, így mindenképpen érdemes megnézni, és persze előtte elolvasni a könyvet. 

Agatha Christie: Halloween és a halál 

Megérkezett a mozikba a Szenánsz Velencében, ami Agatha Christie Halloween és a halál című krimije alapján készült. Október 31-én, Mindenszentek előestéjén partit rendeznek, a bulin a 13 éves Joyce a barátai előtt kijelenti, hogy látott már gyilkosságot, majd nem sokkal később a lány meghal. A buli házigazdája, Mrs. Oliver segítséget kér régi barátjától, Hercule Poirot-tól. A film bizonyos szempontból különbözik a könyvtől, hiszen Velencében játszódik, és vannak benne természetfeletti elemek. 

David Grann: Megfojtott virágok 

David Grann regényéből Martin Scorsese készített filmet, aminek a főszereplője Leonardo DiCaprio. Az 1920-as években kiderült, hogy az oklahomai osszázs indiántörzs földjei alatt található az Egyesült Államok legnagyobb olajmezője. Az emberek megjelentek a földeken, hogy meggazdagodjanak, miközben a törzs tagjait egymás után gyilkolják meg. Az ügy felkeltette az FBI figyelmét is, J. Edgar Hoover, a szervezet új vezetője mindent bevetett, hogy megoldja a rejtélyt, ami részben az FBI létjogosultságát is igazolta. A film októberben kerül a mozikba. 

Evan Hughes: Pain Hustlers 

Liza jobb életről álmodik, hogy megfelelő körülmények között nevelhesse fel a kislányát. Munkát kap Pete-től, aki egy csőd szélén álló gyógyszeripari startupnál dolgozik. Liza bájának köszönhetően hatalmas sikereket ér el a munkában, és hamarosan egy bűnszövetkezet középpontjában találja magát. Evan Hughes regényéből David Yates készített filmet, ami októberben érkezik a Netflixre. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves