Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod szeptemberben

2023. szeptember 02.

3 perc olvasás

ELLE

könyvek könyv könyvajánló szeptember
5 könyv, amit el kell olvasnod szeptemberben
© Shutterstock

Megérkezett az ősz, így jöhetnek a nehezebb olvasmányok. Ha nem tudod, hogy mit olvass, mutatjuk az ELLE szeptemberi könyvajánlóját! 


Beköszöntött az ősz, ami magával hozza az új könyveket. A kiadók kínálatát böngészve sok izgalmas olvasmányra bukkanhatsz, és akár a komolyabb, hosszabb regények is felkerülhetnek a listádra. Most kiválogattuk a kedvenceinket, ezeket kár lenne kihagynod a hónapban. 

Elif Shafak: Éva három lánya

Peri egy gazdag házasszony, aki éppen vacsoravendégségbe tart Isztambulba, amikor egy koldus majdnem kitépi a kezéből a táskáját. A dulakodás közben véletlenül kiesik egy fénykép, ami három fiatal nőt és egy egyetemi oktatót ábrázol. A felvétel még évtizedekkel ezelőtt készült Oxfordban, Peri 18 évesen került a városba, ami örökre megváltoztatta. Eleinte azt érezte, kinyílt előtte a világ, de egy botrány véget vetett mindennek. Elif Shafak könyve a hűségről, barátságról, a szerelemről és az árulásról szól

Kiley Reid: Micsoda idők 

Alix Chamberlain népszerű blogger, aki sikeres és gazdag, mindig tudja, hogy mit akar, a terveit pedig rendszerint meg is valósítja. Ezzel szemben ott van Emira Tucker, aki megélhetési gondokkal küzd, és fogalma sincs, hogy mit kezdjen az életével. Gazdag fehér nők gyerekeire vigyáz, így ismeri meg Alixet. A könyv cselekménye részben a rasszokról, társadalmi osztályokról és az ebből fakadó problémákról szól. 

Tove Ditlevsen: Gyerekkor 

Tove Ditlevsen a dán irodalom egyik legegyedibb hangja, a Koppenhága-trilógia pedig már az hatvanas-hetvenes években nagy sikert aratott az országban. A Gyerekkort 2021-ben a New York Times az év egyik legjobb könyvének nevezte. A könyv egy önéletrajzi sorozat első kötete, amiben az író kendőzetlen őszinteséggel meséli el az életét. A regény egy iróniával fűszerezett olvasmány a felnőtté válásról, a barátságról és a kísérletezésről. 

Rachel Cusk: A vendégház

M. meghív egy híres művészt a lápvidékre, a vidéki otthonába, hogy ott alkothasson. A középkorú nőt izgatják a férfi festményei, és abban bízik, hogy a bennük látott művészi látásmód közelebb viszik őt az élete rejtélyéhez. Ám idővel a férfi jelenléte nyomasztóvá válik a család számára, M. pedig kénytelen elgondolkodni az élete bizonyos kérdésein. Rachel Cusk regénye női sorsokról, a férfilét kiváltságairól és a kapcsolatok bonyolultságáról szól. 

Leila Mottley: Éjjeli árnyak 

Az Éjjeli árnyakat egy valós történet ihlette, ami 2015-ben történt Oaklandben. A rendőrség több tagja is kihasznált és sakkban tartott egy kiskorút, majd az ügyet megpróbálták eltusolni. Az írónő a történtek hatására írta meg a regényét, a kiszolgáltatott lány szemszögéből. A könyv azoknak az embereknek az életéről szól, akik sokszor csak sodródnak az eseményekkel, és nincs lehetőségük arra, hogy megváltoztassák a sorsukat. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves