Krémes és édes nyalánkságok
Hozzávalók
A kekszes alaphoz: 200 g Graham keksz összetörve, 1 ek. cukor, 4 ek. olvasztott vaj
A töltelékhez: 150 g cseresznye kimagozva és kockára vágva, 2 tk. citromlé, 1 ek. kukoricakeményítő és 2 tk. hideg víz, 150 g apróra vágott étcsokoládé, 300 g natúr krémsajt, 60 g átszitált porcukor, 1 tk. vaníliakivonat, 250 ml tejszín
A csokoládékrémhez: 100 ml magas zsírtartalmú tejszín, 150 g étcsokoládé
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, a sütőformát pedig béleljük ki sütőpapírral. Az összetört kekszet keverjük össze egy evőkanál cukorral és az olvasztott vajjal, majd gyúrjuk addig, amíg homogén állagú lesz. Tegyük sütőformába, egyengessük el kézzel, majd süssük 15-20 percig, végül hűtsük ki. A cseresznyét a citromlével és egy evőkanál cukorral kezdjük el melegíteni. Amikor a cukor feloldódott, adjuk hozzá a kukoricakeményítős vizet, és főzzük sűrűsödésig. Ha kész, tegyük félre ezt is hagyjuk kihűlni. Tegyük egy nagy keverőtálba a krémsajtot, a vaníliakivonatot és a porcukrot, majd elektromos habverővel nagy fokozaton keverjük egyneművé. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és a cseresznyét is. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tejszínt, végül pedig óvatosan keverjük el a cseresznyés-csokoládés krémsajttal. Kenjük a kekszes alapra és tegyük hűtőbe 3 órára. A csokoládébevonathoz forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a csokoládét, várjunk 5 percet, majd keverjük simára. Végül már csak annyi a dolgunk, hogy a kész torta tetejére csorgatjuk a csokoládés keveréket és 1 órára hűtőbe tesszük.
Csokoládés-karamellás sajttorta
Hozzávalók
A csokoládébevonathoz: 300 g Oreo keksz, 100 g olvasztott vaj
A töltelékhez: 600 g natúr krémsajt, 400 g cukrozott sűrített tej, 100 g cukor, 4-5 ek. frissen facsart citromlé, 2 tk. vaníliakivonat, 3 nagy tojás, 100 g étcsokoládé
A karamellöntethez: 400 ml tejszín, 400 g cukor, 30 g vaj
A csokoládéöntethez: 100 g összetört étcsokoládé, 200 ml tejszín
Elkészítés
A tortaalaphoz törjük össze a kekszet egy mozsárban, adjuk hozzá az olvasztott vajat, keverjük össze és egyengessük el egy tortaformában. Tegyük hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és forraljunk fel egy nagy kancsó vizet. A krémsajtot és a sűrített tejet keverjük simára, majd adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, a vaníliakivonatot és a tojásokat. A csokoládét olvasszuk fel a vízgőz fölött, és ha kihűlt, adjuk a krémsajtos keverék harmadához. Tegyük tortaformába a csokoládés krémsajtot, majd rétegezzük rá a sima krémsajtot is. Az egészet tegyük egy nagyobb tortaformába, amibe vizet öntünk, és süssük kb. 1 órán át, amíg az egész összeáll. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 6-8 órára. A karamellöntethez addig melegítsük a cukrot, amíg elolvad. Adjuk hozzá a vajat és keverjük homogén állagúvá. Közben a tejszínt is kezdjük el melegíteni. Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük a tortára, majd tegyük vissza a hűtőbe. A csokoládéöntethez melegítsük fel a tejszínt, tegyük bele a csokoládét és keverjük addig, amíg az elolvad. Öntsük ezt is a torta tetejére, hűtsük ki, majd tálaljuk.
Gyömbéres-ricottás sajttorta sült eperrel
Hozzávalók
A kekszes alaphoz: 250 g gyömbéres keksz, 80 g olvasztott vaj
A töltelékhez: 330 g krémsajt, 500 g ricotta, 175 g eperdzsem, 2 ek. őrölt gyömbér, 1 ek. apróra vágott kandírozott gyömbér, 1 ek. reszelt citromhéj, 4 tojás, 1,5 ek. kukoricakeményítő és 1,5 ek. víz
A sült eperhez: 500 g friss eper, 3 ek. barnacukor, 2 ek. balzsamecet
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, vajazzuk ki a tortaformát és tegyünk bele sütőpapírt. A gyömbéres kekszet törjük össze egy mozsárban, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Egyengessük el a tortaformában, és tegyük hűtőbe 30 percre. A töltelék összes hozzávalóját keverjük össze, majd öntsük a kihűtött alapra, és süssük 1 órán át. Ha kész, ne vegyük ki rögtön. Hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni. A sült eperhez vágjuk kisebb darabokra a friss gyümölcsöt, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet, és tegyük 15 percre 200 fokos sütőbe. Ha kész, hűtsük ki és halmozzuk a szintén kihűlt torta tetejére, végül tálaljuk.
Receptek és képek: raspberricupcakes.com, call-me-cupcake.blogspot.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!