A mézeskalács és a karácsony kéz a kézben jár.
Ha idén valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni karácsonykor a vendégeid, akkor a mézeskalács ízű sajttortát kell majd elkészítened. Ennek a krémes finomságnak ugyanis már egyetlen falatja azonnal ünnepi hangulatba hoz mindenkit. Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni is, hiszen csak pár összetevőre lesz hozzá szükség. Ha az idei karácsonyt szeretnéd egy kicsit feldobni, akkor ezt a tortát mindenkképpen süsd meg, hidd el, mindenki imádni fogja.
A krémhez egy tálban keverd össze a hozzávalókat. Egészen addig keverd, amíg sűrű, krémes állagot nem kapsz. Ha ez kész, akkor egy aprító segítségével daráld le a kekszet, majd keverd össze a cukorral és az olvasztott vajjal. A legjobb, ha kézzzel keverd össze a masszát. Ezután a masszát kend szét egy sütőpapírral bélel tortaforma aljában, majd mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, 10 percre. Ha megvan, akkor akkor mehet rá a krémsajtos-mézeskalácsos keverék és irány újra a sütő. 170 fokon, további 20 percig süsd. Ha a süti kész, akkor szobahőmérsékleten hagyd hűlni, a legjobb pedig ha egy éjszakára hűtőbe teszed, majd másnap tálalod.
A karácsony egyértelműen a finomságokról szól, szóval ha idén tényleg le akard nyűgözni a vendégeket, akkor extrában készíthetsz nekik egy kis kakaós sütit is. A receptet ITT találod.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!