Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TÍZMILLIÓSZOROS NAPOK

Ekkor lesznek Tízmilliószoros teremtő napok 2024-ben

2024. január 01.

2 perc olvasás

ELLE

spiritualitás szerencse ezotéria tízmilliószoros napok Buddha
Ekkor lesznek Tízmilliószoros teremtő napok 2024-ben
© Shutterstock

Karikázd be az új 2024-es naptáradban ezt a 4 dátumot, mert ezeken a napokon tízmilliószoros erővel hatnak a kívánságaid!


A tízmilliószoros teremtő napokon a jó cselekedetek, a pozitív gondolatok és a szeretet ereje tér vissza hozzánk, méghozzá tízszeres erővel. Érdemes feljegyezni a naptáradba, hogy 2024-ben mikor lesznek ezek a különleges dátumok.  

Mit kell még tudni a tízmilliószoros napokról?

A tízmilliós napok Buddha szent ünnepei, amikor a tibeti hiedelem szerint minden gondolatnak, tettnek és szándéknak tízmilliószoros hatása van. Ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy bevonzzuk a jót, és megteremtsük az álmainkat. Ezért is érdemes ezeken a jelentőségteljes napokon jót cselekedni másokkal, hiszen ezek mind visszaszállnak ránk.

Továbbá ezeken a szent napokon kiléphetünk az életünket meghatározó gondolati és érzelmi mintából, amik nem szolgálnak, hogy egy szebb és jobb jövőt építhessünk. 

A tibetiek az alábbi ünnepnapokon a Buddha életével kapcsolatos legfontosabb eseményekre emlékeznek a négy Dharmacsakra fesztivál keretei között.

Tízmilliószoros napok 2024-ben:

Az első tízmilliós nap: február 24., szombat 

Az év első tízmilliószoros napján Buddha csodás tetteit ünneplik, ez a Chötrül Düchen. A „vajmécsesek ünnepének" is nevezett fesztiválon vajból készült gyertyákat gyújtanak. Természetesen egy hétköznapi gyertya gyújtásával is elősegítheted a vágyad megvalósítását, és kifejezheted a háládat.

A második tízmilliós nap: május 23., csütörtök 

A Saka Dawa Düchent a negyedik holdhónap 15. napján tartják. Ez Buddha születésének, a megvilágosodásnak, valamint a halálának évfordulója. Ezen a jeles napon Gautama Sziddhártha 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult földi lét szenvedéseitől. 

A harmadik tízmilliomodik nap: július 9., kedd 

A Chokhör Düchen sz Imakérék ünnepe. Ezen a napon a Négy Nemes Igazság tanítója, vagyis Buddha első szent beszédére emlékeznek. 

A negyedik tízmilliomodik nap: október 23., szerda 

A negyedik, utolsó tízmilliószoros nap a Lhabab Düchen, a Mennybemenetel ünnepe. A legenda szerint Buddha megköszönte édesanyjának, hogy megszabadította a születés és halál körforgásától, és felment a mennybe az istenek közé, ahonnan később visszatért tanítani. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves