Quantcast

CSILLAGJEGYEK

Ezek a legnagyobb tévhitek az egyes csillagjegyekről

Ezek a legnagyobb tévhitek az egyes csillagjegyekről
© Shutterstock

A Kos robbanékony, az Ikrek kétarcú, az Oroszlán önző. Ilyen és ezekhez hasonló sztereotípiák keringenek a csillagjegyekkel kapcsolatban, amelyek valójában nagyon is tévesek.

Az összes csillagjegyre ráaggattak valamilyen „tipikus” jellemzőt. Minél többször hallja ezeket az ember vagy olvas róluk, annál inkább hajlamos igazságként elkönyvelni. Ám ezek igazából nem mások, mint berögzült sztereotípiák, amelyekről ideje lerántani a leplet.

Kos sztereotípiák: Dühös és robbanékony

Lehet, hogy a Kos haragja valós dolog, de ennek a tűzjelnek a lelke mélyén egy lágy és gondoskodó személy rejtőzik – még akkor is, ha az érzelmei néha kirobbannak belőle. Ahelyett, hogy elzárnák az agressziójukat és felrobbannának, azonnal tudatják veled, hogy érzik magukat, de ez jó helyről jön.

Bika sztereotípiák: Lusta és makacs

Első pillantásra a Bikák lustának tűnnek, de ez onnan ered, hogy alaposan átgondolják, mibe éri meg energiát fektetni. Igazából megfontoltan, okosan dolgoznak, tehát nem lusták, csak nagyon módszeresek. Nem vesztegetik az idejüket semmire, hacsak nem éri meg nekik az igazán. Az ilyen jól bevált szokásaikhoz persze, hogy ragaszkodnak, egyébként nyitottak az újdonságokra.

Ikrek sztereotípiák: Kétarcú és ingatag

Egyesek azt mondják, hogy az Ikrek a kettősséget képviselik, és folyamatosan változnak, ezáltal kiszámíthatatlanok. Bár lehet, hogy minden alkalommal mást mondanak, de ez nem azért van, mert kétszínűek vagy hamisak; csak arról van szó, hogy nyitottak és engedik megváltoztatni a véleményüket.

Rák sztereotípiák: Túlságosan együttérző és gyenge

A Rákokat a Hold uralja, amely az érzelmeket szimbolizálja. Ezekhez a vízjelekhez gyengédség és együttérzés társul, amelyek könnyen összetéveszthetők a rendkívül érzékenységgel. Az, hogy hűen kimutatják az érzelmeiket a bátorság és erő jele. Ráadásul sokszor épp az érzelmeik segítik őket a döntéshozatalban.

Oroszlán sztereotípiák: Önző és figyelemre éhes

Amikor a Nap ural téged, aligha hihetsz mást, minthogy minden körülötted forog, nem igaz? Az Oroszlánokat folyamatosan önzőnek írják le, de valójában ők a zodiákus egyik legmelegszívűbb jelei, akik hajlandóak feláldozni magukat a sajátjaik védelmében. Továbbá nem okoz gondot nekik megosztani a reflektorfényt.

Szűz sztereotípiák: ítélkező és kritikus

A Szüzek építő jellegű kritikáit gyakran félreértelmezik. Ezek a földi jelek valójában altruisták, akik csak azt akarják, hogy az őket körülvevő emberek folyamatosan dolgozzanak magukon. Nem akarják megbántani az embereket, csak motiválni szeretnék őket. Nagy figyelmet fordítanak a részletekre, és szívesen megosztják megfigyeléseiket másokkal.

Mérleg sztereotípiák: Kétszínű, és szereti az Ördög ügyvédjét játszani

Úgy tűnhet, a Mérlegek egy vita mindkét oldalát megjátsszák, így nehéz eldönteni, melyik oldalon állnak. De ez csak azért van így, mert meg akarják őrizni a békét. Gyakran hibáztatják őket azért, mert kétszínűek, miközben a valóságban megpróbálják elkerülni a drámai helyzeteket. Valójában csak utálják a viszály minden formáját, és azt szeretnék, ha mindenki boldog és elégedett lenne.

Skorpió sztereotípiák: Hiperszexuális és szűkszavú

Sokan azt hiszik, hogy az érzéki és titokzatos Skorpiók élete csak a szexről szól, ám valójában őszinte intimitásra vágynak, legyen az romantikus vagy plátói. Igazán meg akarnak érinteni valakit kívül-belül egyaránt. Mivel teljes érzelmi intimitásra vágynak, előtte alaposan kiszűrik: ki érdemes rá és ki az, aki nem. Azután megnyílnak és beengedik az illetőt az életükbe.

Nyilas sztereotípiák: Képtelen az elköteleződésre és felszínes

A Nyilasok imádják az új dolgokat. Ez a tulajdonság azonban valójában sokkal összetettebb, mint azt gondolnánk. De úgy tűnhet, mindig más kell nekik, és emiatt képtelenek az elköteleződésre. Valójában csak tudják, mikor kell lépniük. Ha a Nyilas meglát valakiben valamit, akkor igenis mellette fog maradni.

Bak sztereotípiák: Régimódi és unalmas

A Bakok szeretik a hagyományokat, a jól bevált dolgokat, de nem igaz, hogy dobozban élnek és csőlátásuk van. Ha egyszer megnyíltak, az ember kidobhatja az ablakon a sztereotípiáikat, miszerint unalmasak és szuperhagyományosak. De valóban, szeretnek tartózkodó magatartást tanúsítani addig, amíg meg nem bizonyosodnak arról, hogy biztonságban vannak. Amint ez megtörténik, hihetetlenül szórakoztatóak tudnak lenni!

Vízöntő sztereotípiák: Hideg és távolságtartó

A Vízöntőket túl gyakran vádolják azzal, hogy érzelmileg elérhetetlenek, holott nagyon is mélyérzésűek, ezért is védik a szívüket, mielőtt megnyílnak. Bár hajlamosak távolságtartónak lenni, valójában csak analitikusan dolgozzák fel érzelmeiket, ahelyett, hogy egyszerűen csak átéreznék őket. Szeretnének mindenkivel szemben korrektek lenni, ezért félreteszik érzelmeiket, és logikus úton közelítenek másokhoz.

Halak sztereotípiák: Megbízhatatlan és énközpontú

Valóban elveszhet az álmodozó, romantikus Halak a saját fantáziájában. De ez nem jelenti azt, hogy ne adná fel szabadidejét egy rászoruló barát megsegítésére. Sokszor hiszik azt velük kapcsolatban, hogy csak a saját világukban élnek, állandóan változnak az érzelmeik, és megbízhatatlanok. Igazából a zodiákus legempatikusabb csillagjegyei, akikre mindig lehet számítani.

 Via

Olvasnál még valamit a csillagjegyekről?

3 csillagjegy, aki mesterien manipulál

Csillagjegyek, akiknek sosem szabadna összejönniük

Ez a legjobb tulajdonságod a csillagjegyed szerint