Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LELKI TÁRS

5 ok, amiért még nem találkoztál a lelki társaddal

2022. augusztus 28.

4 perc olvasás

Wadolowski-Balogh Orsolya

spirituális szerelem ezotéria sors lelki társ
5 ok, amiért még nem találkoztál a lelki társaddal
© Getty Images

Még nem lelted meg az igazit, azt az ember, akivel kapcsolatban azt érzed: neked szánt a sors? Oka van annak, ha még nem találkoztál a lelki társaddal, de ne aggódj! Az okok ismeretében elősegítheted azt, hogy közelebb kerülj hozzá.


lelki társ megtalálása hihetetlenül nehéz vagy könnyű folyamat, attól függően, miként éled meg. Egyes emberek számára a keresés  stresszes és szívszorító lehet, másoknak pedig örömteli és élvezetes lehet. Ez kizárólag a hozzáállásodon, és a körülötted lévő világgal való kapcsolattartásodon múlik. Talán most ez az 5 ok rávilágít arra, miért nem találkozál még a lelki társaddal:

1. Nem állsz készen arra lelkileg, hogy együtt legyetek

Rendben van, már nem akarsz magányos lenni. Ez csupán egy dolog. Nem jelenti automatikusan azt: készen állsz a párkapcsolatban élni. Valójában minél magányosabbnak, depressziósabbnak érzed magad, annál kevésbé állsz készen. De a megoldás egyszerű: tölts időt a barátaiddal, tanulj, fejlődj, merülj el a hobbidban, ahelyett, hogy megpróbálnál azonnal beleugrani egy kapcsolatba. Amikor már egyedül is képes vagy boldogulni, nem a pártalálás az egyetlen célod az életben, és nem attól függ a boldogságod, hogy legyen egy társad: hamar rád talál a szerelem.

2. Előbb magadon kell dolgoznod 

Mielőtt megosztanád az életedet mással, előbb teljes értékű emberré kell válnod. El kell érni, hogy egyedül is jól érezd magad a bőrödben, de ami még nagyon fontos: dolgoznod kell a lelkeden, a személyiségeden, az egész lényeden. Szabadulj meg a gátló hiedelmeidtől, a lelki terheidtől, a múltad kísértetitől, a negatív szokásaidtól, és zárd le az előző kapcsolataidat, máskülönben ezek visszatartanak az igaz szerelemtől. Légy türelmes, de állhatatos! Érd el, hogy mire találkozol a Nagy Ő-vel, egy önbizalommal teli ember legyél.

3. Hamis képeket tartasz a fejedben lélektársadról

Könnyű kialakítani egy képet a fejedben arról, milyen legyen a lelki társad. Ám ezzel vigyázni kell! Nem szabadna túlidealizálnod, mert akkor irreális elvárásokat támasztasz vele szemben, ami csalódásokhoz vezethet. Valódi tulajdonságokkal kellene felruháznod, amikre tényleg vágysz, és szükséged lehet rájuk. Ne az legyen a fontos, hogy tökéletes legyen, hanem őszinte, valódi, aki boldoggá tesz. Lehet, már ismered a lelki társadat, csak nem veszed észre…

4. Attól félsz, nem irányíthatsz

Sokan kissé túlmisztifikálják a lelki társ kérdést. Úgy gondolnak rá, mint az emberre, akit a sors nekik szánt, és mindegy milyen, örökké együtt kell lenniük. Nem választhatnak, nem szólhatnak bele, csak el kell fogadniuk „készen”. Ez megrémiszti azokat, akik szeretik irányítani, kontrollálni az életüket. Félnek megbízni a sorsban, úgy hiszik, majd direkt kibabrál velük - mert ezt „érdemlik" -, vagy nem tudja, mi a jó nekik. Talán attól is tartanak, hogy a lelki társuk megváltoztatja őket. Meg kellene tanulniuk elengedni magukat, és bízni abban: olyan ember lesz a szerelmük, aki hozzátesz az életükhöz, nem pedig elvesz belőle.

5.  Az egód jobban szereti az ismerősséget, mintsem a változást

Annak ellenére, hogy tudatos elméd lélektápláló partnerre vágyik, az egód azt akarja, ami ismerős. Életednek ezen a pontján az egód egy régi, elavult program, amely tudatalattid része, a hiedelmek és programozott reakciók adatbázisa. De te igazából nem ez vagy. Az egód feladata megvédeni és fenntartani ezt az identitást, és bármit megtesz, hogy elvégezze a feladatát. Vagyis: talán régóta vagy egyedül, vagy túl sokszor törték össze a szívedet. Megszoktad az egyedüllétet, biztonságosnak érzed, és talán a lelked mélyén úgy gondolod: nem létezik az igazi, vagy úgyis megint fájdalmat fognak neked okozni. Szóval hiába a szíved vágya, ha az elméd foggal-körömmel harcol ellene.

A jó hír az, ha dolgozni kezdesz az 5 ponton – vagy amelyiket igaznak vélsz – azzal elősegítheted a lelki társad megérkezését!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves