Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ZEN

6 kristály, ami képes enyhíteni a kínzó fejfájást

2022. november 19.

3 perc olvasás

ELLE

fejfájás ásvány kristály migrén ezotéria
6 kristály, ami képes enyhíteni a kínzó fejfájást
© Fotó: Shutterstock/Impact Photography

Napi szinten fáj a fejed? Vannak időszakok, amikor a migréntől vagy durva fejfájástól szenvedsz? Szerencsére ez a hat kristály képes enyhíteni a fejfájás okozta fájdalmat.


Egy fejfájás az ember egész napját tönkre teheti. Talán te is olyan ember vagy, aki nem szeret egyből gyógyszerhez nyúlni, hanem előbb megpróbálja alternatív módon elmulasztani a fájdalmát. Természetesen az ékkövek nem ígérnek csodát, és szükség esetén ajánlott kikérni egy orvos tanácsát, mivel az ásványok nem helyettesítik a szakmai segítséget. Ám mindettől függetlenül bátran kísérletezz a kristályokkal!

Hogyan használd őket?

Az egyik legjobb módszer, ha fejfájás idején szánsz néhány pillanatot magadra, ajánlja a Satin Crystals összeállítása. Ha van rá lehetőséged, feküdj le, amennyiben nincs, akkor csak ülj le kényelmesen és érintsd a homlokodhoz a marokkövet, közben relaxálj. Az ásvány feloldja az energiablokkokat, az egyensúlyhiányt a problémás csakrában, és energiával tölti fel.

Természetesen ékszer formájában is érdemes viselni, így akár meg is előzheted a problémát!

Lássuk, mely ásványok lehetnek a segítségedre:

Ametiszt

Az ametiszt nyugtató és derűs gyógyító energiájáról ismert, ami különösen támogatja a koronacsakrát. Segít ellazulni, megszünteti a stresszt, és rendkívül hatásos lehet a fejfájás csillapításában. Úgy gondolják, ez a kő hatékonyan képes eloszlatni a rossz hangulatot, és az energiaelzáródásokat, amik szintén hozzájárulhatnak a fejfájáshoz.

Kék csipke achát

A kék csipkeachát lágy, gyengéd, halvány árnyalata kiválóan jelzi az általa kibocsátott energiát. Ez a kő hűsítő és nyugtató hatású, így kiváló választás azoknak, akik feszítő fejfájást tapasztalnak, ami megnehezítik a fókuszálást. Úgy tartják, az achát semlegesíti a negatív energiákat, és csökkenti a káros fénysugarak hatását, így célszerű lehet olyankor is viselni, ha egész nap a számítógép előtt ülsz.

Szelenit

A szelenit egy fehér kő, ami nyugtató energiájáról ismert. Azonnal megnyugtat, és a béke, a pozitivitás, valamint a derű érzését váltja ki az emberből. Ez a gyógyító kristály képes elmosni a stresszt, és megszüntetni a durva fejfájást, illetve a migrént. Azokon a napokon, amikor ködös az elméd, esetleg kimerült vagy, a szelenit viselése feloldhatja a csakráidban keletkezett blokkokat.

Hegyikristály

A hegyikristályt mesterkristálynak nevezik. A sugárzó kvarckő arról a képességéről ismert, hogy előmozdítja a tökéletes egyensúlyt és harmóniát. Elősegíti az energiaáramlást mind a hét csakrában, de főleg a koronacsakrához kapcsolódik. Amikor kezd fájni a fejed, érintsd hozzá a követ vagy legalább viseld magadon, ha úgy érzed: nehéz nap elé nézel.

Rózsakvarc

A rózsakvarc gyönyörű lágy rózsaszín árnyalatát sokan szeretik, és ez a kristály széles körű egyéb tulajdonságokkal is rendelkezik. A rózsakvarcot mindannyian a szerelem köveként ismerjük, de hatással van az idegrendszerre és a test energiájára. Így enyhítheti a feszültséget az egész testben, csökkenti a stresszt és elmulaszthatja a fejfájást. Megelőzés céljából is érdemes magadnál hordani!

Szodalit

A királykék árnyalatokban pompázó szodalit a harmadikszem-csakrához kapcsolódik, és rendet-nyugalmat teremt az elmében. Ez a kő az érzelmi egyensúlyhoz és az önbecsüléshez is kapcsolódik. Viseld magadon vagy érints a harmadik szemedhez, mikor erőteljes fejfájást vagy migrént tapasztalsz.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves