Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MERKÚR RETROGRÁD

3 csillagjegy, aki fontos embereket veszít el a Merkúr retrográd alatt

2022. szeptember 07.

3 perc olvasás

ELLE

asztrológia csillagjegyek horoszkóp zodiákus ezotéria Merkúr retrográd
3 csillagjegy, aki fontos embereket veszít el a Merkúr retrográd alatt
© Shutterstock

Szeptember 9-én kezdetét veszi a Merkúr retrográd és eléggé megtépázhatja a kapcsolatainkat, amíg visszafelé halad.


Amikor egy bolygó retrográd mozgást végez - és látszólag olyan, mintha visszafelé haladna -, az valójában komolyan próbára teszi a lelki egyensúlyunkat. 2022. szeptember 9. és október 2. között a Merkúr retrográd hatásait fogjuk érezni, amiben nem lesz sok köszönet. Mivel a Merkúr a logika, valamint a kommunikáció bolygója, felelős az analitikus gondolkodásért, így ebben időszakban gyakrabban fordulhatnak elő félreértések és konfrontációk. A közeli kapcsolataink komoly átalakuláson mehetnek keresztül vagy éppenséggel: néhányukkal véget is érhet a viszonyunk. Különösen 3 csillagjegy kényszerül arra, hogy ezt megtapasztalja, és nagy eséllyel elveszít néhány hozzá közel álló személyt:

Halak

A Merkúr retrográd előszedi a csontvázakat a társasági életed szekrényéből. Fény derül a különböző titkokra, amelyeket ehallgattál a barátaid elől vagy éppen ők előled. Ez persze eléggé megrengeti a kapcsolatok alapját. De lehetőségetek lesz tisztázni az eltitkolt, valamint szőnyeg alá söpört drámákat is. Legyen szó baráti kölcsönről, amelyet soha nem fizettek vissza, vagy megszegett ígéretekről, ne félj szembenézni az igazsággal. Azok a barátságok, amelyek túlélik ezt az időszakot, sokkal szorosabbá válnak, de sajnos lesz olyanok is, akiktől búcsút veszel.

Rák

Egy közeli barátoddal vagy az egész családdal kialakuló dráma alaposan megtúráztatja az idegrendszeredet a retrográd első néhány hetében. Tégy meg mindent azért, hogy elkerüld a passzív-agresszív kommunikációt, és tiszta vizet öntsetek a pohárba. Ezenkívül újra kapcsolatba lépsz a múltadból néhány személlyel, hogy velük is tisztázd azt, amit korábban nem sikerült. Próbálj meg nem mindent a szívedre venni, hiszen senki sem akar téged bántani. Az viszont biztosnak látszik: ezek a tisztázó beszélgetések segítenek majd végleg lezárni egyes kapcsolataidat.

Szűz

Eljött az idő: fel kell mérned ki igaz barát, és ki nem az. Kire szánsz a továbbiakban energiát és ki az, aki nem érdemli meg. Ez persze nem feltétlenül fog könnyen menni, de érzed, hogy nem húzhatod tovább a dolgot. Szép lassan átértékeled a társas viszonyaidat, így valószínűleg a  párkapcsolatod sem ússza meg a felülvizsgálatot. A retrográd időszak segít tisztán látni és egyúttal, és megkönnyítik a szelektálás folyamatát, így végül csak olyanok maradnak melletted, akik tényleg szeretnek, támogatnak, és akikre valóban számíthatsz.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves