A szorongásnak számos testi és lelki tünete van.
Az, hogy mit eszel vagy éppen iszol segíthet csökkenteni a szorongást és a stresszt az életedben. A magas cukor- és zsírtartalmú fogyasztás azonban ronthat a helyzeten. Most eláruljuk, mik azok az ételek, amelyek segítenek.
Az áfonya fogyasztása hasznos lehet a stressz ellen, mert antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek késleltetni és megelőzni a sejtkárosodást Egy 2019-ben közzétett tanulmány szerint a posztmenopauzában lévő embereknél a táplálkozással bevitt antioxidánsok mennyiségének növekedése csökkentette a szorongást. Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy egy nagyon finom gyümölcsről beszélünk, úgyhogy már azért is érdemes többet enni belőle.
Egy közepes méretű narancs az ajánlott étrendi adag több mint felét tartalmazza C-vitaminból, egy antioxidánsból. Számos kutatás során kimutatták a szakértők, hogy a C-vitamin szerepet játszik a szervezet stresszre adott válaszában és javítja a hangulatot. Éppen ezért a pótlásáról sem szabad megfeledkezni.
A stressz növelheti a szorongáshormonok, például az adrenalin és a kortizol szintjét. A lazac omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni ezeket a hormonszinteket. Korábbi tanulmányok szerint például az omega-3 zsírsavak akár 33%-kal csökkentik a kortizolszintet. Tehát a mentális egészségért érdemes több lazacot fogyasztani azoknak, akik szeretik.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!