Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

Az étel, amit soha ne vigyél fel a repülőre a stewardessek szerint

2023. július 09.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

étel repülés repülő utazás stewardess légiutaskísérő
Az étel, amit soha ne vigyél fel a repülőre a stewardessek szerint
© Shutterstock

Egy volt stewardess bevallotta, mi az az egy étel, amit soha, semmilyen körülményke között ne vigyél fel a repülőgépre!


Köztudott: utazás közben, a repülőtéren és a repülőn megvásárolt ételek, italok sokszor a többszörösébe kerülnek a szupermarketekben és kisboltokban kínált termékek áraihoz képest. Nem meglepő, hogy az utasok többsége ezért otthonról hozott vagy előre megvásárolt ételeket csomagol magával az utazás idejére: van azonban egy olyan étel, amit a stewardessek egyáltalán nem ajánlanak felhozni a gépre, ugyanis mindenki (beleértve a személyzetet és az utasokat is) undorodik tőle.

JOBBAN JÁRSZ, HA EZT AZ ÉTELT NEM VISZED MAGADDAL AZ UTAZÁSAIDRA

A légiutas-kísérők szerint általánosságban elmondható, hogy a legtöbb turista csomagolt szendvicset, csokikat, kekszeket és különböző szeleteket visznek magukkal a repülőútra: csak ritkán fordul elő, hogy salátát és gyümölcsöket is magukkal visznek az utasok, ahogyan a halféléket is mellőzi a többség. Utóbbi különösen nagy szerencse, mert a konzerves tonhalhoz hasonló ételek fogyasztását senki sem nézi jó szemmel a repülőn.

A tengeri herkentyűk felhozatalát nem tiltja semmi, de nem szoktunk örülni neki. Az a bűz, ami kijön a konzerves tonhal dobozából egészen elképesztő: nemcsak a mellette ülőket, hanem az egész sorban ültőket zavarja, sőt, sokan még a környező sorokból is szoktak panaszkodni az elviselhetetlen, undorító bűzre. Mi viszont nem tehetünk semmit!

– mondja a stewardess, aki szerint ez azonban elég ritka, évente csak néhány alkalommal fordul elő, hogy valaki konzerves halat visz fel magával a repülőre ételként. Kellemetlenségeket azonban nemcsak a tengeri herkentyűk és a halak tudnak okozni, hanem a tojásból készült ételek is.

A LÉGIUTAS-KÍSÉRŐK UNDORODNAK ETTŐL AZ ÉTELTŐL is

A halkonzervek mellett a rántott tojást, a főtt tojást és a tojásos salátákat (valamint, lényegében bármi mást, ami a tojásból készült) is utálják az utaskísérők. Van köztük olyan, aki állítja: az állott, sült/főtt tojás szaga még elviselhetetlenebb a halakat tartalmazó élelmiszerekénél, ezért a fedélzeti ételek között sem szolgálnak fel hasonló fogást. Javasolja tehát, hogy aki hasonló ételeket szeretne fogyasztani az utazása során, még a repülés előtt (vagy közvetlenül a repülés után) tegye azt meg, mert nemcsak őket zavarják a kellemetlen szagok, hanem az utasokat is.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves