Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

4 dolog, amit sose csinálj a repülőn a stewardessek szerint

2023. július 14.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

stewardess etikett utazási tipp
4 dolog, amit sose csinálj a repülőn a stewardessek szerint
© Getty Images

Bizonyos etikettszabályokat a repülőn is illik betartani a légiutas-kísérők szerint.


Itt a nyár, sokan indulnak nyaralni akár távolabbi országokba is. Azonban a pihenésünket nagyban befolyásolhatja, hogy milyen utunk van, amíg elérünk a célállomásig, most pedig a stewardessek elmondták, hogy hogyan illik viselkedni egy repülőn, hogy ne zavarjunk másokat.

4 dolog, amit el kell kerülni, ha repülőn utazol

Az alábbiakat a légutas-kísérők szerint mellőzni kell az utazás során:

1. Telefonhasználat kihangosítva

Minden esetben használj fülhallgatót, ugyanis az utastársaid nem akarják hallani sem a beszélgetéseid, sem a kedvenc filmed narrációját. Légy tekintettel rájuk!

2. A cipő és a zokni levétele

Erről a gyakori szokásról számtalan videó terjedt el a közösségi médiában, pedig a mezítláb sétáló utasoknak egyrészt valószínűleg fogalmuk sincs, hogy mennyire koszos lehet a padló, másrészt egyáltalán nincsenek tekintettel arra, hogy a lábuk izzadhat, a szagok pedig nem maradnak észrevétlenek.

3. A mosdó nem megfelelő használata

Sokan a pelenkázást is az ülőhelyükön végzik, pedig ez az egyik lehető legilletlenebb dolog. Erre a célra a mosdót kell használni, aki pedig könnyítene magán, annak oda kell figyelnie, hogy ne feledkezzen meg a wc-öblítésről, hiszen a szagok nagyon könnyen terjednek egy repülőgépen.

utazas-elle.hu
Forrás: Getty Images

4. Az ülés hirtelen hátradöntése

Talán ez az utasok egyik legbosszantóbb szokása. A pihenéshez sokan hátradöntik az ülésüket, azonban nem mindegy, hogyan teszik ezt. Az udvariasság megköveteli, hogy figyelmeztesd a mögötted ülőt, mire készülsz, így lesz ideje neki is elrendezkednie. Volt már példa laptoptörésre, kiborult italokra és hatalmas veszekedésre is a váratlan mozdulatok miatt.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves