Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hasznos dolgok a levegőben

6 dolog, ami nélkül a légiutas-kísérők sosem utaznak

2023. szeptember 10.

3 perc olvasás

ELLE

utazás légiutas-kísérők
6 dolog, ami nélkül a légiutas-kísérők sosem utaznak
© Shutterstock

A légiutas-kísérők pontosan tudják, mire van szükségük az utazások során.


A légiutas-kísérők a munkájukból kifolyólag tapasztalt utazók, így pontosan tudják, hogy mik azok a fontos dolgok, amik nélkül nem indulnak el otthonról. Az biztos, hogy turistaként is tanulhatunk a listából, ugyanis tényleg vannak benne olyan dolgok, amelyek megkönnyíthetik a helyzetünket egy hosszú út során.

1. Okosóra

A légiutas-kísérők azért imádják az okosórát, mert hasznos az időzónák nyomonkövetésére, amíg a levegőben vannak. Egy légiutas-kísérő, Andy elárulta, hogy már a felszállás előtt beállítja az óráját arra az időzónára, ahova utazni fog, és ez segít a testének is alkalmazkodni. Továbbá figyelhetik a fizikai jólétüket is. 

2. Packing cubes vagyis tárolótokok 

Sokszor a légiutas-kísérőknek nincs feladott bőröndjük, csupán a fedélzeten tárolják a holmijukat, ám ott sokkal kevesebb helyük van. A légiutas-kísérők a kis tárolótokokra esküsznek, amiket betehetnek a kézitáskájukba, és hatalmas mennyiséget lehet beléjük préselni, de mégis kis helyet foglalnak. A dolgokat szuper rendszerezetten lehet bennük elhelyezni, így semmi sem veszik el a rengetegben.

3. Zajszűrős fejhallgató

Zenehallgatás nélkül is nagyon hasznos lehet élvezni a csendet, különösen abban az esetben, ha olyan járaton utazunk, ahol bizony hangzavar van. Ez segíthet akkor is, ha tényleg fáradtak vagyunk, és pihenni szeretnénk a landolás előtt, mert kizárhatjuk a körülöttünk lévőket. A pihentető alváshoz ez elengedhetetlen!

4. Szemcseppek

A hosszú órák alatt a szemünk kiszárad a repülőn, ezért érdemes mindig szemcseppet vinni magunkkal. A légiutas-kísérőket pláne érinti a probléma, hiszen rengeteg időt töltenek a levegőben, így mindig felkészültek. Ez különösen fontos akkor, ha valaki kontaktlencsét visel.

5. Hidratáló krém és ajakápoló 

A repülés, különösen a hosszú távú járatokon, valóban hatással lehet a bőrünkre, mivel nagyon szárít, és érzékenységet okozhat. Ezért elengedhetetlen számomra, hogy hidratáló krémeket és ajakbalzsamokat vigyek magammal a repüléseken, hogy egy kis hidratálást biztosítsak a bőrömnek

– mondta egy Maze nevű légiutas-kísérő. 

6. Kávéfőző 

A légiutas-kísérők többsége mini kávéfőzőt cipel magával az utak során, mert ez hatalmas segítség nekik a korai műszakokban. Nos, ez a turistáknak annyira nem ajánlott, hiszen nagy helyet foglal a csomagban, de ha ragaszkodunk a sajátunkhoz, akkor érdemes megfontolni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves