Ez a bagel tényleg mindent visz.
Ha a bagelre gondolunk, akkor általában egy puha, enyhén rágós, aranybarna finomságot képzelünk el, amit gyakran reggeliznek az emberek főleg a New York-i kávéházakban. A klasszikus bagel azonban nem mindig a legegészségesebb választás, hiszen általában fehér liszttel készül. Viszont jó hír, hogy készíthető belőle reform alternatíva.
A túrós verzió ugyanis gazdag fehérjében, ami segíti a teltségérzet fokozását, valamint támogatja az izomtömeg építését. Ráadásul a recepthez nincs szükség élesztőre, ami azt jelenti, hogy még könnyebben és gyorsabban elkészíthető.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután add hozzá a túrót, és keverd addig, amíg egynemű tésztát nem kapsz. Ha túl ragacsos, akkor mehet még hozzá egy kis liszt. Ezután a tésztát oszd 8 egyenlő részre, formázz mindből golyókat, majd az ujjad segítségével készíts lyukat a közepére, hogy megkapd a bagel formát. Helyezd a bageleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, kend le őket a felvert tojással, majd szórd meg szezámmaggal vagy mákkal. Ha minden kész, akkor a bagelek mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20-25 percre. Miután elkészült vedd ki a sütőből és hagyd őket kihűlni. Végül lehet tálalni. A bagel fogyasztható önmagában, de akár egy kis vajjal megkenve, pulykamellsonkával vagy szeletelt lazaccal és zöldségekkel megtöltve is.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!