Felejtsd el a bolti változatot, készítsd el a saját ketchupodat!
Ha szeretnél mindenféle tartósítószer és adalékanyag nélkül ketchupot enni, akkor a legjobb megoldás, ha elkészíted te magad. Ezúttal egy isteni házi ketchup receptet hoztunk neked, ami nemcsak egészségesebb, mint a bolti változatt, hanem egyszerűen isteni is.
Keverd össze a paradicsompürét és az ecetet, egészen addig, amíg össze nem áll. Ha vékonyabb állagot szeretnél, akkor tegyél bele 1 vagy 2 evőkanál vizet. Ha kész, keverd hozzá a cukrot, a zellermagot, a fokhagymaport, a mustármagot, a hagymaport, a sót és a borsot. Alaposan keverd össze, tedd egy befőttes üvegbe, majd a hűtőben vagy a fagyasztóban tárold.
Ahogyan azt már fentebb is említettük a házi ketchup mindenféle mesterséges anyagoktól mentes, emellett jóval kevesebb benne a hozzáadott cukor is. Amennyiben úgy szeretnéd, akár teljesen cukormentesen is el tudod készíteni, valamint a hozzávalók arányával is bátran kísérletezhetsz. Ha jobban kedveled a hagymás ízeket, akkor megpróbálhatsz többet tenni belőle bele. A házi készítésű ketchup remek választás sült krumplihoz, hamburgerhez, virslihez, de akár szószok vagy pácok kiegészítője is lehet. Ha egyszer kipróbálod, szinte biztos, hogy nem térsz vissza a boltihoz.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!