Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Öntözési szabály

Ezzel a trükkel kétszer annyi ideig maradnak meg a tulipánok

2024. március 11.

2 perc olvasás

ELLE

növény tulipán öntözés
 Ezzel a trükkel kétszer annyi ideig maradnak meg a tulipánok
© Shutterstock

Eláruljuk, mit kell tenned, ha sokáig gyönyörködnél a tulipánokban. 


A tulipán színt és a tavasz első érzését viszi be otthonunkba. Azonban most eláruljuk, mit kell tenned, ha minél tovább gyönyörködnél a színes csokorban, ugyanis sokan elkövetnek egy gyakori hibát, ami miatt túl hamar kell megválnunk a kedvenc virágunktól.

Az öntözésről van szó

A legtöbben úgy gondolják, hogy a legjobb, ha mindig friss vizet öntünk a vázába, ez azonban valójában nem így van. Az első alkalommal, amikor a tulipánokat 5-10 centiméteres édesvízbe kell betenni. Ezután csak friss vizet adj hozzá, de ne öntsd és cseréld ki a régit. Mi ennek az oka? A tulipánok a frissesség fokozása miatt sokkal gyorsabban nőnek, de kiöntjük a régi vizet, akkor sokkal gyorsabban elhervadnak. 

Hosszú idő óta kísérleteznek ezzel

A Kreatív Liget oldalán azt írják, hogy évszázadok óta kísérleteznek a tulipán nemesítők a fekete tulipán létrehozásával, amely Alexander Dumas ilyen című romantikus kalandregénye által lett világszerte ismert és népszerű. Egyelőre azonban senki sem járt sikerrel, azonban már létrehoztak egészen sötétlila színű egyedeket. 

Azt pedig tudtad, hogy a virányelv szerint, ha egy férfi tulipánt ajándékoz, azzal lángoló, mély érzelmeit szeretné kifejezni a választottja felé? Ez különösen igaz, ha a férfi a piros tulipán mellett teszi le a voksát, de a sárga tulipán is kifejezheti a tiszteletteljes szerelmet. Mindezt annak ellenére is, hogy a sárga az általánosságban a féltékenység és az irigység színe. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves