Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

Ha így sütöd a tükörtojást, finomabb lesz, mint valaha

2022. október 03.

1 perc olvasás

ELLE

reggeli recept tükörtojás
Ha így sütöd a tükörtojást, finomabb lesz, mint valaha
© Shutterstock

Hidd el, még a rém egyszerű tükörtojás receptnek is van felturbózott változata!


Emberek milliói készítenek tükörtojást minden egyes reggel, ám egy biztos: annak egyszerű receptjétől nem nagyon térnek el. Miért is tennék? A recept annyira egyszerű, hogy szinte nem is lehet másképp csinálni. Szinte. 

A varázslatos összetevő

Pedig a tükörtojás már-már aggasztóan egyszerű és szigorú receptje is ad némi mozgásteret a kreativitásnak és a változtatásnak. Van aki vajon, mások olajon sütik. Tudtad, hogy nem csak ez a két opció létezik? A harmadik opció adhatja a legnagyobb kulináris élményt. 

Ahelyett, hogy vajat vagy olajat öntenénk a serpenyőbe, még jobb megoldásnak bizonyul, ha a tojásokat tejfölben sütjük meg. A tejföl gyengéd párolással bontja le az étel körüli zsírt, és sokkal krémesebb lesz a tükörtojás állaga is. 

A szakértők szerint a tejfölhöz hasonló állagbeli eredményt érhetünk el akkor is, ha sűrű, magas zsírtartalmú tejszínben sütjük ki a tükörtojást, ez már ízlés kérdése, attól függően, ki melyik ízvilágot preferálja jobban. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves