Hidd el, még a rém egyszerű tükörtojás receptnek is van felturbózott változata!
Emberek milliói készítenek tükörtojást minden egyes reggel, ám egy biztos: annak egyszerű receptjétől nem nagyon térnek el. Miért is tennék? A recept annyira egyszerű, hogy szinte nem is lehet másképp csinálni. Szinte.
Pedig a tükörtojás már-már aggasztóan egyszerű és szigorú receptje is ad némi mozgásteret a kreativitásnak és a változtatásnak. Van aki vajon, mások olajon sütik. Tudtad, hogy nem csak ez a két opció létezik? A harmadik opció adhatja a legnagyobb kulináris élményt.
Ahelyett, hogy vajat vagy olajat öntenénk a serpenyőbe, még jobb megoldásnak bizonyul, ha a tojásokat tejfölben sütjük meg. A tejföl gyengéd párolással bontja le az étel körüli zsírt, és sokkal krémesebb lesz a tükörtojás állaga is.
A szakértők szerint a tejfölhöz hasonló állagbeli eredményt érhetünk el akkor is, ha sűrű, magas zsírtartalmú tejszínben sütjük ki a tükörtojást, ez már ízlés kérdése, attól függően, ki melyik ízvilágot preferálja jobban.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!