Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

UTAZÁS

3 dolog, amit tilos elvinni a szállodákból

2024. május 13.

2 perc olvasás

ELLE

szállás ingyenes termék utazás szálloda szállodak
3 dolog, amit tilos elvinni a szállodákból
© Shutterstock

A szállodákból több dolgot is el lehet hozni, de akadnak olyan tárgyak, amelyeket tilos! 


Számos szállodai dolgozó beszélt már arról, hogy mik azok a dolgok, amelyeket bárki elhozhat a szállodákból. Ezekért nem kell fizetni, és távozás után sem számolnak fel értük pluszban költséget

Ezeket a dolgokat nem lehet elvinni a szállodából

A legtöbben tudják, hogy a szállodákból el lehet vinni például a különféle szappanokat, tusfürdőket vagy éppen samponokat. Ezek jellemzően kicsi méretű termékek, bárki használhatja őket a zuhanyzáshoz. Éppen ezért haza is lehet vinni, de nem minden tartozik ebbe a kategóriába. 

Köntösök 

Nagyon sok szállodában kapnak a vendégek köntöst, de a papuccsal ellentétben ezt nem lehet elvinni. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy nem lehet belőle probléma. Legtöbbször a luxushotelekből szokták elvinni a köntösöket, mivel ezeket általában még monogram is díszíti. 

Törölközők 

Törülközőt szinte minden szállodában adnak, de ezeket a vendégek nem vihetik magukkal. Ennek ellenére mégis nagyon sokan úgy döntenek, hogy a használat után elcsomagolják a törülközőt. A szakértők szerint ez lopás, ami a szálloda személyzetének is feltűnik, később akár problémákat is okozhat. 

Elektronikai eszközök

Szinte minden szállodai szobában találhatóak elektronikai eszközök, és itt nem csupán a televízióról van szó. Sok szobában van kávéfőző, vízforraló, vasaló, hajszárító. Ezekre minden vendégnek szüksége van, ezért tilos őket elvinni a szállodai szobából. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves