A sajttorta szerelmesei tudják, hogy ez a desszert trükkös lehet.
A sajttorta elkészítése alapvetően pofonegyszerű, de azért nem árt tisztában lenni néhány aprósággal, ha azt szeretnéd, hogy a végeredmény tényleg tökéletes legyen. Összeállításunkban most megmuatjuk a legjobb trükköket, amik óriási segítségedre lehetnek, ha sajttortát készítenél.
Minden nagyszerű sajttorta titka az alap megfelelő előkészítésében rejlik. A tört keksz és az olvasztott vaj egyvelege a klasszikus recept, a szilárd alap kulcsa pedig, hogy jó alaposan bele kell nyomkodni a választott tortaformába. Egy pohár aljának segítségével szépen, egyenletesen le tudod nyomkodni a keveréket a forma aljára, így a hűtés során az alap tömör lesz, a későbbi felvágás során pedig nem fog összetörni. A sajttortákkal ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy az alap nem túl szilárd, amikor pedig felvágásra kerül a desszert, akkor nemes egyszerűséggel szétesik.
A sajttorta gazdag és krémes állagáról ismert, ennek elérése érdekében pedig fontos ragaszkodni a receptekben megadott, magasabb zsírtartalmú összetevőkhöz. A light krémsajttal vagy az alacsony zsírtartalmú tejszínnel való kísérletezés az íz rovására mehet, ráadásul a textrúra sem lesz annyira krémes. A tökéletes sajttortához egyszerűen szükség van a magasabb zsírtartalmú hozzávalókra, így lesz az eredmény annyira pazar és ízletes.
A sajttorta elkészíte előtt a hűtőben tárolt összetevőket szobahőmérsékletre kell melegíteni. Ez különösen igaz a vajra, a tojára és a sajtkrémre. A megfelelően felmelegített összetevőkkel ugyanis sokkal egyszerűbb dolgozni. Az egyetlen kivétel a tejszín, amit hidegen érdemes felhasználni.
A tortaformából való kiemelés nagy fejtörést okozhat, sokszor itt bukik meg a folyamat, mert a torta megsérülhet, megrepedhet. Ahhoz, hogy ne történjen baleset, nem árt körültekintőnek lenni. A legjobb megoldás, ha egy éles késsel körbevágod a forma széleit, így a torta szépen elválik a falaktól és könnyen kiemelhető lesz anélkül, hogy megsérülne.
Az egyik legfontosabb dolog, amiről sokan megfeledkeznek az a megfelelő tálalási hőmérséklet. A sajttortát tálalás előtt kb. 20 perccel érdemes kivenni a hűtőből, így mielőtt a vendégeknek kinálnád eléri az optimális hőmérsékletet, az ízélmény pedig garantáltan zseniális lesz. A túl hideg sajttortával az a baj, hogy elfedheti a krémes textúra gazdagságát, ami pont a finomság alfája és omegája.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!