Ha szeretnél igazán roppanós sült krumplit készíteni, akkor ezt a trükköt ki kell próbálnod.
A sült krumpli az egyszerűbb ételek közé tartozik, de a tökéletes köret elkészítése annyira nem is könnyű. A legtöbben csak egyszerűen megsütik a krumplit, így frissen igazán finom, de 1-2 óra elteltével már kevésbé lesz roppanós. Ha szeretnéd, hogy később is friss legyen, próbáld ki ezt a trükköt.
Korábban már több sztárséf is beszélt arról, hogy a legtöbben rosszul készítik a sült krumplit. Otthon az emberek nagyobb része, csak kisüti olajban, esetleg a sütőben, ezután fűszerezik és tálalják.
Ám a séfek szerint ezt egy rossz módszer. Így a krumpli nem lesz belülről omlós és puha, kívülről pedig roppanós. Ha ezt az állagot szeretnéd elérni, akkor elsőként meg kell főzni a kockára vágott krumplit, majd ezután az előfőzött krumplit kell kisütni.
Van azonban egy trükk, amitől még sokkal ropogósabb lesz, ha az előfőzött krumplit, még a sütés előtt megforgatod keményítőben. Nem kell rá túl sok, a lényeg, hogy kicsit elfedje. Ha ezután teszed be a krumplit a sütőbe, sokkal ropogósabb lesz.
Mary Berry, a híres szakács azt is elárulta, hogy ő zsírt szokott a krumpli alá tenni, sütés közben többször kiveszi, és megforgatja a kockázott burgonyát. Így tökéletesen aranybarna lesz, ami kívül ropogós, belül pedig nagyon omlós.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!