Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Rákbetegség

„Azt hittem, hogy a kutyám furán viselkedik, de csak azt próbálta megmutatni, hogy rákos vagyok”

2023. július 09.

2 perc olvasás

ELLE

kutya rákbetegség vallomás
„Azt hittem, hogy a kutyám furán viselkedik, de csak azt próbálta megmutatni, hogy rákos vagyok”
© Shutterstock

Egy nő állítja, hogy a kutyája észrevette a rákját. 


Sokkoló történetet mesélt el egy brit nő, amiből kiderül, hogy a rák valóban egy alattomos betegség. A 36 éves Claire Churchillt mellrákkal diagnosztizálták. Kiderült, hogy a kutyája a brutális hír előtt többször is a bal melle körül "szaglászott", és a nő nem tudta hova tenni az állat furcsa viselkedését. 

Claire egy jack russell - csivava keverék kutyát fogadott örökbe 2019-ben. A nőt közel egy évvel később diagnosztizálták a rákkal. Sokszor úgy érezte, hogy az állat nagyon stresszes lett, és csak később jött rá, hogy valójában jelzett neki a betegségével kapcsolatban. Végül 2020 novemberében kapta meg a szörnyű diagnózist. 

Ekkor már akkora volt, mint egy narancs, és a melltartómon és a felsőmön keresztül lehetett látni

–  mondta Claire a csomójáról.

Kiderült, hogy a fiatal nő a koronavírus-járvány miatt sem tudott előbb orvosi ellátáshoz jutni. A kutya sokszor az orrát a gazdája topjához tette, valamint sokszor csak a nő bal mellénél volt hajlandó elaludni. Claire azt mondja, hogy az imádott házikedvence az oka annak, hogy elment orvoshoz, és ez megmentette az életét. 

2022-ben újra összeraktam az életem. Kivették az összes rákot a mellemből. Átterjedt a nyirokcsomóimra, és kemoterápiát és radioterápiát kellett kapnom

–   nyilatkozta Claire Churchill.

A nő szerencsére felépült, de továbbra is rendszeresen kell ellenőrzésekre járnia, mert a brca gén hordozója, valamint méheltávolításon is át kellett esnie. Az orvosok azt mondták Claire-nek a kutyájáról Hollyról, hogy nem ő az egyetlen eb, aki megérezte, hogy a gazdája beteg, ugyanis több ilyen történetről hallottak már.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves