Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szokatlan tünetek

Akár rákot is jelezhet ez a veszélytelennek tűnő jelenség

2024. április 30.

2 perc olvasás

ELLE

emésztés rák tünetek daganatos betegség
Akár rákot is jelezhet ez a veszélytelennek tűnő jelenség
© Shutterstock

A rák bizonyos esetekben ártalmatlannak tűnő jeleket produkál.


A többség képzeletében a rák fájdalmas betegségként jelenik meg, és sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az első stádiumban többféle daganatos betegség egyáltalán nem okoz tüneteket.

Többek között ebben rejlik a rák egyik legnagyobb veszélye, ugyanis a kezelés sikerességét nagyban befolyásolhatja az is, hogy a betegséget milyen gyorsan sikerül diagnosztizálni.

Tovább nehezíti a felismerését, hogy esetenként a tünetek sem tűnnek annyira súlyosnak, hogy a páciensek komolyabb problémára gyanakodjanak, így orvoshoz sem fordulnak.

A rák veszélytelennek tűnő tünete

Az emésztési problémák gyakran előfordulnak: egy hasmenés, székrekedés, haspuffadás néha bárkinél kialakulhat, és ennek számtalan oka lehet.

Ki ne érzett volna már gyomorégést, vagy ki ne csuklott volna már? A bögöfés szintén gyakori jelenség a lakosság körében, ahogyan a jelentős gázképződés is.

rak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A fentiek mindegyikét sokféle élelmiszer vagy kórállapot előidézheti. A hasmenés talán a legkellemetlenebb mind közül, és bár sokan hajlamosak ezt egy egyszerű gyomorfertőzésnek tulajdonítani, a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy akár komolyabb betegséget is jelezhet. A szokatlanul laza széklet soha nem ok nélkül alakul ki, a gyakori székelési inger pedig el is lehetetleníti a normál mindennapok megélését.

Akinél hosszabb időn át is fennáll, és akár egyéb szokatlan tüneteket is tapasztal, annak mindenképpen ajánlott felkeresnie a háziorvosát, ugyanis csak egy teljeskörű szűrővizsgálat deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves