Az ősz egyik ikonikus italává nőtte ki magát a pumpkin spice latte. Mutatjuk, hogyan tudod elkészíteni otthon is!
Amióta a Starbucks 2003-ban felvette a szezonális kínálatába a pumpkin spice lattét, a sütőtökös kávé neve egybeforrt az őszi hangolódással. Ma már szinte minden nagy kávézólánc itallapján megtalálható az őszi hónapokban a sütőtökös finomság, amiért világszerte milliók rajonganak.
Az édes, melengető sütőtökös lattéért nem kell mindennap elzarándokolnod egy kávézóba, otthon is pofonegyszerűen elkészítheted a tökéletes verziót, ráadásul jóval pénztárcabarátabb lesz az eredmény. Íme, a recept hozzá!
A tököt vágd kockákra, és 20 perc alatt fűzd puhára egy lábas vízben. Ha teljesen megpuhult, szűrd le és turmixold simára.
Ezután egy kisebb lábosban melegítsd fel a vizet, add hozzá a tökpürét, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a fűszereket, és közepes lángon 10 percig fűzd, amíg kicsit besűrűsödik. Ha már szirupos az állaga, szűrd át és öntsd egy sterilizált üvegbe.
Hűtőszekrényben kb. 1 hónapig megőrzi a szavatosságát.
Az csak az ízlésedre van szabva, hogy ebből mennyit teszel a reggeli kávédba – egy presszókávéhoz 1 evőkanál szirupot és 100-150 ml tejet szoktak tenni a legtöbben, díszítésnek pedig jöhet egy adag friss tejszínhab!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!