Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szokatlan tünetek

A petefészekrák jele is lehet ez az emésztési panasz

2024. március 07.

2 perc olvasás

ELLE

emésztés rák táplálkozás tünetek daganatos betegség petefészekrák
A petefészekrák jele is lehet ez az emésztési panasz
© Shutterstock

Váratlan és nehezen felismerhető is lehet a petefészekrák első tünete.


A nőket érintő egyik leggyakoribb daganatos betegség még mindig a petefészekrák, amely esetenként egészen furcsa tüneteket is produkálhat.

Bár a fájdalmas tünetekkel a legtöbben azonnal orvoshoz fordulnak, de a csak kisebb kellemetlenségeket sokan házilag próbálják orvosolni, és csak akkor kérnek segítséget, ha hosszabb időn át nem enyhülnek a panaszok.

A daganatos betegségek tünetei néha megtévesztőek lehetnek, de mivel a korai diagnosztizálás létfontosságú lehet a kezelés sikerességének szempontjából, a szakemberek igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy mire érdemes figyelni.

A petefészekrák akár emésztési problémákkal is jelentkezhet

Furcsának tűnhet, de a petefészekrák nemcsak nőgyógyászati panaszokat okozhat, hanem számos emésztési problémát is. Ezek közé tartozhat a tartós hasmenés vagy székrekedés, az étkezési nehézségek, a gyors teltségérzet étkezés közben, de bármilyen egyéb emésztési zavar is.

Ezeken kívül az alábbiak is gyanúra adhatnak okot:

  • haspuffadás
  • gyakori és sürgős vizelési inger
  • hát-, has- vagy kismedencei fájdalom
  • menstruációs rendellenességek
  • fáradtság
  • fájdalom kialakulása a közösülés során
  • indokolatlan súlycsökkenés
petefeszekrak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, mielőbb kérjen egy teljeskörű kivizsgálást, ugyanis csak ez deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves