Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Laundry day

Ez az egyszerű trükk segít abban, hogy ne menjen tönkre a mosógéped

2023. szeptember 26.

2 perc olvasás

ELLE

mosógép ruhák tisztítás
Ez az egyszerű trükk segít abban, hogy ne menjen tönkre a mosógéped
© Shutterstock

Nálad is katasztrófa lenne, ha tönkremenne a mosógéped? 


Mosásnap van, és már csak két apró ruhadarabot kellene bepréselned a már amúgy is agyonzsúfolt mosógépbe? Nos, nem biztos, hogy a legjobb ötlet, mert sajnos könnyen lehet, hogy idő előtt szükséged lesz egy új mosógépre, ha nem bánsz vele szépen. 

Ezzel a trükkel tudhatod, ha tele van

Nem kell súlyra lemérned a ruhákat vagy vonalzót használnod, hogy tudd tele van-e a mosógép. Csupán annyit kell tenned, hogy bedobod a kezed a dobba, és mozgatod az ujjaid. A megfelelő tisztítás érdekében a ruhaneműnek helyre van szüksége ahhoz, hogy a vízzel és mosószerrel szabadon keveredjen és elegyedjen. Ha nem bánunk helyesen vele, akkor hamar új gépet kell vennünk, mert károsodhatnak a csapágyak vagy kiéghet a motor.

Tehát az egykezes szabály lényege, hogy behelyezed a ruhákat a gépbe, majd a kezedet is vízszintesen kinyújtod benne. Ha a kezed befér a ruhák és a dob fala közé, akkor minden ideális. Ha azonban a kezed nem fér be a dobba anélkül, hogy a piszkos ruhaneműt megnyomnád, akkor érdemes néhány darabot kipakolnod. 

Mindkét mosógép fajtánál működik

Az egykezes módszer az elöltöltős és felültöltős mosógépeknél is működik. Ha kisebb a kezed, akkor mozgasd az ujjaid annak érdekében, hogy megbizonyosodj arról, hogy elegendő hely marad a kezed és a dob teteje között. Hidd el, hogy a mosógéped meghálálja, ha nem pakolod tele ruhákkal. Emellett fontos arra is ügyelni, hogy miket mivel mosol, hiszen köztudott, hogy például a törölközőket nem érdemes a ruhaneműkkel együtt bedobni. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves