Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mosási problémák

3 hiba, ami tönkreteheti a mosógépedet

2023. augusztus 22.

2 perc olvasás

ELLE

mosógép hiba
 3 hiba, ami tönkreteheti a mosógépedet
© Shutterstock

A mosógéped bánhatja, ha erre a 3 dologra nem figyelsz! 


Korábban beszámoltunk arról, hogy mi az a 4 dolog, amit tilos a mosógépbe tenni, mert tönkremehet az elektronikai eszközök, valamint a ruhák is. Most azonban eláruljuk, hogy mi az a 3 hiba, amit szintén ne kövess el, ha nem szeretnél túl gyakran mosógépet cserélni az otthonodban. 

1. Ne terheld túl!

A mosógép túlterhelése megnövelheti annak valószínűségét, hogy tönkreteszi és elszakítja a ruhákat, valamint nem mossa ki megfelelően azokat. Ahhoz, hogy ezt a problémát elkerüld fontos, hogy ne töltsd fel a gépet a dob kapacitásának több mint kétharmadával. Érdemes nem túllépni a 8 kg-os korlátot, mert ha folyamatosan terheljük a gépet, akkor megtörnek a csapágyak és a dob teteje. Érdemesebb olyan mosógépet választani, aminek 9-12 kg a korlátja, mert oda a nehezebb paplanokat is simán bedobhatjuk, de ami nagyon határeset azt érdemes tisztítóba vinni.

2. Ne mosd együtt a paplant, a törölközőt és a lepedőket!

A kérdés, hogy miért ne? Nos, Mivel az ilyen típusú ruhaneműk egy csoportba rendezve olyan golyók lesznek, mint egy medicinlabda , amitől a gép fel-le ugrik, és károsítja a dobot és a belső részeket. Érthető, hogy kevesebb vizet akarsz fogyasztani, de ezeket akkor is érdemes külön betenni. 

3. Az új gépről szedd le a szállítási csavarokat!

Ha saját magatok szerelitek be az új mosógépet, akkor érdemes figyelni arra, hogy eltávolították-e a szállítási csavarokat. A szállítócsavarok a mosógép hátuljában vannak, hogy megakadályozzák, hogy a mosógép belseje fel-le ugráljon, miközben a gép furgonon vagy teherautón van. Ha azonban ezek a csavarok nincsenek eltávolítva, akkor a gép fel-le ugrál, időnként elmozdul a helyéről, és eltörhet a dob, valamint a csapágyak és a felső elektronikus burkolat is. Az adagoló szintén megrepedhet, és utána csodálkozhatunk, hogy miért öntötte el a víz a fürdőnket vagy konyhánkat. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves