Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Washing machine

A szakértő elárulta, mi az a 4 rossz szokás, ami tönkreteszi a mosógépet

2023. augusztus 31.

2 perc olvasás

ELLE

mosógép mosás
A szakértő elárulta, mi az a 4 rossz szokás, ami tönkreteszi a mosógépet
© Shutterstock

Ha azt szeretnénk, hogy a mosógépünk sokáig éljen, ezeket a dolgokat kerülni kell. 


Tudod, hogy mi az elsőszámú oka annak, ha a mosógép tönkremegy? Nos, a rossz szokások. Az Atlantic Coast Appliance egyik blogbejegyzésében egy szakértő elárulta, mik azok a dolgok, amiket sosem szabad csinálni, ha nem szeretnénk, hogy a mosógépünk idő előtt feladja a szolgálatot.

1. Túlterheljük a mosógépet

Az egyik leggyakoribb rossz szokás a mosógép túlterhelése. Sokan úgy gondolják, hogy időt takarítanak meg, ha a ruhákat összezsúfolják a gépben, de ez valójában súlyos problémákhoz vezethet. Sőt, a ruhák sem lesznek olyan tiszták, hiszen a víz nem tud rendesen keringeni, valamint megtörnek a csapágyak és a dob teteje. Érdemesebb inkább többször mosni, ha szeretnénk, hogy a mosógépünk még sokáig üzemeljen.

2. A nedves ruhákat a mosógépben hagyjuk

Érdemes a mosási ciklus lejárta után  nem sokkal kivenni a nedves ruhákat, ugyanis penész alakulhat ki a mosógépben. Emellett mindenki ismeri, hogy milyen kellemetlen szaga lehet a ruhadaraboknak, ha nem lettek időben kiteregetve vagy nem kerültek a szárítógépbe. 

3. Elfelejtjük kiüríteni a zsebeket

Véletlenül mindannyian hagytunk már a zsebünkben apró pénzt, zsepkendőt vagy papírdarabokat, de érdemes erre jól odafigyelni. Az olyan tárgyak, mint az érmék, a gumipapírok és a papírzsebkendők, károsíthatják a gép belsejét, ezért nézzük át jól a zsebeket, mielőtt a mosógépbe tesszük a ruhákat.

4. Túl sok mosószert használunk

Minél több mosószer, annál tisztábbak a ruhák, igaz? Ez nagy tévedés! Ha túl sok mosószert használunk, az ellenkező hatást válthatjuk ki, mert maradhat a tartályban maradék, ami az anyag károsodásához és a szín kifakulásához vezethet. Érzékeny bőrű embereknél pedig irritációt okozhat. Nem utolsó sorban pedig a mosógépnek sem tesz jót. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves