Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Washing machine

4 dolog, amit tilos a mosógépben mosni a szakértők szerint

2023. augusztus 20.

2 perc olvasás

ELLE

mosógép mosás
4 dolog, amit tilos a mosógépben mosni a szakértők szerint
© Shutterstock

Te átgondolod, hogy mit dobsz be a mosógépbe?


Vannak olyan dolgokat, amiket bizony jobb nem a mosógépbe dobni, ha koszosak lesznek. Könnyen lehet, ha megfeledkezünk ezekről a szabályokról, akkor bizony a mosógépünk is tönkremehet, és lássuk be, hogy újat vásárolni elég drága mulatság ilyen hibák miatt. Most eláruljuk, hogy mi az a 4 dolog, amiket mindenképpen érdemes mellőzni. 

1. Cipők

A szakértők szerint mosás közben megsérülhet a cipő, valamint a gép is, ugyanis megkarcolhatja a szerkezet dobját. A cipők szintén elveszíthetik a formájukat. Jobb a lábbeliket inkább kézzel tisztítani, egy puhakefével, valamint egy kis mosószerrel, de az apróbb részekre fogkefét is használhatunk. 

2. Hátizsákok és táskák

Mellőzni kell azokat a hátizsákokat és táskákat, amik fém alkatrészeket tartalmaznak, mert szintén károsíthatják a mosógépet, valamint az anyag is tönkremehet. Érdemesebb ezeket is inkább kézzel tisztítani, de óvatosan, mert ha túl erősen sikáljuk akkor megsérülhetnek a táskák.

3. Plüssállatok

Ha plüssállatokat szeretnénk kimosni a mosógépben, akkor biztosra kell menni, hogy ne legyenek benne akkumulátorok vagy elektromos alkatrészek, mert károsíthatja a mosógépet, és maga a termék is teljesen tönkremehet. A nedves ruhával való tisztítás a legmegfelelőbb megoldás. 

4. Kisállat fekhelyek

A házikedvencek fekhelyeit, amikben vannak habgyöngyök vagy reszelt hab, nem szabad kimosni a mosógépben. Ezek összeragadhatnak, és tönkretehetik a mosógépet, valamint a házi kedvencek szőrzete eltömítheti a gép szűrő- és vízelvezető rendszerét.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves