Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tízkérdéses feladatsor

Hogy ment volna a matekérettségi? Teszteld magad 10 gyors kérdéssel!

2024. május 07.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

érettségi matek matekérettségi matematika
Hogy ment volna a matekérettségi? Teszteld magad 10 gyors kérdéssel!
© Fotó: Shutterstock/Ollyy

A matekérettségi napján összeállítottunk neked egy 10 kérdésből álló, matematikai feladatsort. Most gyorsan és szórakoztató formában tesztelheted, hogy hogyan menne neked a középiskolát záró matematikai vizsga!


Sokak számára nagy mumus a matekérettségi, de hidd el nekünk, ha nem éles osztályzatra megy, ha nem az érettségi a tét, akkor azért egész szórakoztató is tud lenni ez az alaptantárgy! Az alábbi teszttel megpróbáltuk kidomborítani a mateknak a szerethető oldalait, szóval reméljük, élvezettel töltöd majd ki.

Matekérettségi – még osztályzatot is adunk!

Tegnap természetesen a magyarral kezdtünk, ma jöjjön nálunk is minden természettudományok anyja! Persze ez csak egy rövid és nagyon leegyszerűsített teszt, amit úgy terveztünk meg, hogy papír nélkül, csak úgy fejben is meg lehessen oldani. Szóval komoly felelősséget nem vállalnánk az osztályzatért, de azért csak úgy játékból a 10 kérdésre adott válaszaid alapján megtippeljük majd kiértékelésként, hogy vajon nagyjából hányasra sikerülne neked a matekérettségi.

Az érettségik kicsit megújultak megint, egyre nagyobb a hangsúly az olyan feladatokra, amik nem teljesen absztrakt egyenletek vagy geometriai példák, hanem a hétköznapi életben is előforduló számításokat, logikai kapcsolatokat mutatnak be. Az idei matekérettségiben például egy becsapós grafikont is ki kellett elemezniük a diákoknak, na mi ennyire nem komplikáljuk túl, hiszen nálunk mindig 4 válaszlehetőség közül kell tippelned az egyetlen jóra.

Nem időre megy a dolog, úgyhogy ne rohanj, olvasd el figyelmesen a feladatot, gondold végig a választ és jelöld meg azt, amelyiket jónak gondolod. Ha mind a 10 feleletet leadtad, akkor jövünk mi a kiértékeléssel. Hajrá!

Ha tetszett a teszt...

Van kedved még játszani egy kicsit? Amennyiben igen, a Psziché rovatban ma is mutatunk egy szellemes képes fejtörőt (ez most leopárdkeresős!), de ha inkább még egy kvízt töltenél ki, akkor az oldal alján találsz három ajánlatot folyamatosan bővülő archívumunkból – valamennyi az érettségi egy-egy tantárgyához kapcsolódik.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves