Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Érettségi helyett

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!

2023. május 10.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

történelem érettségi kvíz
Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!
© Fotó: Shutterstock/Alphaspirit.it

Gondolkoztál már azon, hogy menne-e még neked az érettségi? Nos, ezzel a kvízzel kipróbálhatod!


Most zajlanak az érettségi vizsgák, ma volt a történelemérettségi napja. Ebből az alkalomból tehát elkészítettük a saját tesztünket, amivel kipróbálhatod, mennyire maradtak meg a középiskolai emlékek.

A valódi kérdések alapján

Mivel a vizsga végeztével publikálták a valós kérdéseket, az alábbi kvíz úgy állítottuk össze, hogy az nagyjából az igazi 2023-as érettségi témaköreit érintse. Természetesen az igazi érettségin nem ilyen szimpla feleletválasztós teszt van, szóval neked ennyivel egyszerűbb a dolgod, mint az érettségizőknek volt. Sőt, nyilván esszékérdést sem fogunk bekérni.

De azért bízunk benne, hogy az alábbi 10 kérdés megválaszolásával egy többé-kevésbé pontos képet alkothatsz magadban arról, hogy mennyire maradtak életben a fejedben a történelmi ismeretek, mik azok a témák-korszakok, amikre kicsit több figyelmet szentelhetnél. A magyar és az egyetemes történelem legfontosabb évszámairól már csináltunk kvízt, szóval minden bizonnyal bátorításként mondhatjuk, hogy évszámokra nem fogunk rákérdezni.

Hát akkor induljon a teszt!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves