Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÉRETTSÉGI 2024

Le tudnál érettségizni magyarból? Ebből a kvízből kiderül!

2024. május 06.

1 perc olvasás

ELLE

érettségi irodalom kvíz magyar nyelv és irodalom
Le tudnál érettségizni magyarból? Ebből a kvízből kiderül!
© Shutterstock

Elkezdődött az érettségi, a diákok hétfőn a magyar nyelv és irodalommal kezdtek, most ezzel a kvízzel kiderítheted, mennyire emlékszel! 


Ismét elérkezett az érettségi szezon, május 6-án a magyar nyelv és irodalommal kezdték el a diákok az írásbeli vizsgákat. Idén változtattak az érettségi követelményeken, ezért már a része egy irodalmi feladatlap is, ami befolyásolhatja a végső jegyet. 

Sikerülne idén az érettségi magyar nyelv és irodalomból? 

2024-ben új rendszert vezettek be, eddig csak szövegértési és szövegalkotási feladatokat kellett megoldaniuk az érettségizőknek. Ám ettől az évtől a középszintű írásbeli vizsgát kibővítették egy irodalmi feladatlappal, ami főleg tárgyi tudást mér

Az irodalmi feladatlap kitöltése során a diákoknak az Antigonéval és Ady Endrével kapcsolatban tettek fel kérdéseket. Ám kellett versrészletet kiegészíteni, és voltak kérdések a kódexekkel, könyvekkel kapcsolatban is

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves