Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Háztartás

Kiderült, milyen gyakran kell mosni a törölközőket

2023. szeptember 14.

2 perc olvasás

ELLE

törölköző mosás mosási tipp háztartás
Kiderült, milyen gyakran kell mosni a törölközőket
© Getty Images

A szakértők végre választ adtak arra a kérdésre, milyen gyakran kell mosni ezeket a kényes anyagokat.


Megosztó kérdés, ki milyen gyakran szokta mosni a lakásban található textíliákat. A törölköző különösen kényes kérdés, hiszen éppen ez az az anyag, ami a tiszta testünkkel érintkezik.

Sokan azzal érvelnek, hogy a túl gyakori mosás tönkreteheti a törölköző anyagát, ráadásul a durva mosószerek még a nedvszívó képességnek is árthatnak.

Most azonban a szakemberek elárulták, hogy hányszor kell a törölközőket kimosni, és szinte biztos, hogy ez több, mint amire bárki is számított.

Mosni sokan nem szeretnek, de a törölközőt muszáj tisztán tartani

A szakemberek szerint a törölköző használatának gyakoriságától is függ, hogy mikor indokolt a mosás, de általánosságban elmondható, hogy 3 használat után érdemes cserélni. Így elkerülhető, hogy a megtelepedett baktériumok visszakerüljenek a bőrre.

Lucy Ackroyd, egy mosoda vezetője szerint a kéztörlők elhasználtságát az is befolyásolja, hányan élnek a háztartásban, de legfeljebb hetente érdemes ezeket is cserélni, hiszen a kezünkről kerülhet a legtöbb baktérium a szövetre.

A fürdőlepedők esetében fontos tudni, hogy azokat még a strandon is érdemes alaposan megszárítani, de 3-5 használat után mindenképp mosást igényelnek.

torolkozo-mosas-elle.hu
Forrás: Getty Images

A szakértők egyetértenek abban, hogy a törölközők veszélyeket hordoznak magukban, ugyanis rájuk kerülnek az elhalt hámsejtek, amelyek a baktériumok gyors szaporodását idézik elő – különösen akkor, ha nem hagyjuk alaposan megszáradni a szövetet.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves