Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajápolás

4 hiba hajmosás közben, ami hajhullást okozhat

2023. augusztus 18.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

hajápolás hajhullás hajmosás hajápolási tippek
4 hiba hajmosás közben, ami hajhullást okozhat
© Getty Images

Néhány rossz szokás akár jelentős hajhullást is okozhat.


A hajápolás nem mindig a legegyszerűbb feladat egy nő számára, különösen ha hosszú hajjal vagy sűrű hajkoronával rendelkezik. Az egyik leggyakoribb probléma, amivel meg kell küzdenie minden nőnek, az a hajhullás, amit bizonyos rossz hajápolási rutinok extrém módon fokozhatnak.

Aki nem jól és nem megfelelő eszközökkel és szerekkel kezeli a haját, emiatt naponta akár 100 hajszálat is elveszíthet, ami néhány hét alatt már látványossá is válik.

4 dolog, ami hajhullást okozhat

Forró víz

A víz hőmérséklete károsíthatja vagy töredezetté teheti a hajat. A forró vízzel érintkezve a haj védtelenebbé válik, és hajlamosabbá válhat a göndörödésre. Mivel a hőhatás a fejbőrt is károsítja, ez hatással lehet a szőrtüszők állapotára, amelyek legrosszabb esetben elhalnak, így csökkentve az egészséges hajszálak számát.

Túl gyakori hajmosás

A samponok számos olyan vegyületet és adalékanyagot tartalmaznak, amelyek megtisztítják a hajat, ugyanakkor szulfáttartalmuk gyakori használat esetén irritálhatja a szőrtüszőket, amelyek erre hajhullással reagálnak.

hajhullas-elle.hu
Forrás: Getty Images

Sampon használata a hajvégeken

A hajvégek károsodhatnak a direkt samponozástól: bőven elegendő annyi sampon a tisztításukhoz, amennyi az öblítés során átfolyik rajtuk. A balzsamot viszont éppen itt kell alkalmazni, míg a fejtetőn kevésbé, hiszen könnyen bezsírosíthatja a hajat.

Durva anyagú törölköző

A pamut törölközővel való dörzsölés kifejezetten káros a haj számára, amely nedves állapotában sokkal sérülékenyebb. A gyakori mosás után tovább súlyosbodik a helyzet a durva törléssel, amelyre előbb-utóbb hajhullással reagál a fejbőr.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves