Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KUTATÁS

Kiderült: ebben az országban a legjobb nőként élni

2023. november 03.

2 perc olvasás

ELLE

egyenlő jogok kutatás egyenlőség nők
Kiderült: ebben az országban a legjobb nőként élni
© Shutterstock

Megjelent a legfrissebb kutatás, amiből kiderült, hogy melyik országban a legjobb nőként élni. 


Régóta foglalkoznak a szakértők azzal, hogy melyik országban a legjobb ként élni. Az eredmény megállapításához több tényezőt figyelme vettek, a legújabb tanulmány is ezek alapján készült el. 

Itt a legjobb nőként élni 

Georgetown Egyetem és az Oslói Békekutató Intézet készítette el a Women Peace and Security Index 2023-2024 névre keresztelt tanulmányt. A szakértők azt vizsgálták, hogy melyik ország a leideálisabb arra, hogy egy nő ott éljen. 

Megállapítható, hogy azok az országok, ahol a nők számára jobb az élet jellemzően békésebbek, felkészültebbek az éghajlatváltozásra, demokratikusabbak és virágzóbbak. Három mutatót vettek minden országban alapul: az biztonságot, az igazságosságot és a befogadást

Az Index emlékeztet arra, hogy a nők jóléte és a nemzetek jóléte között közvetlen összefüggés van

– árulta el Melanne Verveer Georgetown Institute for Women igazgatója. 

Összesen 177 országot vizsgáltak meg, a legjobb eredményeket európai országon, azon belül is északi országok érték el. A tanulmányból kiderül, hogy Dániában a legjobb élni nőként, a legrosszabb pedig Afganisztánban. 

A kutatásban résztvevők elárulták, hogy a nők jóléte nagyon fontos, hiszen összefüggés van a nemek közötti egyenlőség és a gazdasági jólét között. Éppen ezért közös érdek, hogy az adott országban a nők megfelelő körülmények között élhessenek. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves