Nem kell minden alkalommal súlyos pénzeket fizetned egy jó kávéélményért, hiszen a saját konyhádban is megalkothatod a perfekt lattét.
Számos módon elkészítheted a kávét, de így lesz tökéletes!
A latte art szakértők már egészen könnyedén olyan habot rittyentenek a cappucinódra, hogy abban szinte megáll a kanál. A mikrohab tökéletessége a tej krémességén múlik. Ezzel akár otthon is próbálkozhatsz a következő módon: a felhabosított tejet addig kell kevergetned, amíg a hab teteje nem fénylik, és egyetlen buborékot sem látsz benne. Az is fontos, hogy magasról kezd el önteni a folyadékot, és csak akkor engedd lejjebb a kezedet, ha már félig megtelt a bögre. Ne csináld túl gyorsan, mert az könnyen tönkre teheti a krémet – ehhez a folyamathoz muszáj egy kis türelem. A csésze hátsó részébe menjen a tej, és óvatos csukómozdulatokkal tökéletesítsd a habot. Igyekezz minél magasabb zsír-és fehérjetartalmú tejet venni, mert abból lesz igazán krémes a tejhab. Ha pedig már elég profi vagy, rajzolhatsz bele szivecskét, virágot, vagy bármit, amihez csak kedved van.
Tudtad, hogy még finomabb lesz a latte, ha felmelegített csészébe öntöd a presszót és a tejet? Amíg elkészül a kávé, tegyél a kedvenc bögrédbe forró vizet, majd cseréld ki a gőzölgő feketével és az előmelegített tejjel.
Ha minőségi élményre vágysz a saját konyhádban is, akkor az a legjobb, ha te őrölöd frissen a kávébabokat. Arra figyelj, hogy az egész adag ugyanolyan finomságúra legyen őrölve, amit egy profi darálóval könnyen el is végezhetsz – jellemzően közepes vagy magas fokozaton kell csinálni, és nagyjából három-öt másodperc alatt el is készülsz vele. Ne is várj a főzéssel sokat, frissen lesz a legjobb a kávé! Ha inkább előre darálnál, mert nincs időd reggelente bíbelődni vele, egy-két héten belül főzd le a bekészített adagot, mert idővel sokat veszít az intenzitásából.
A kotyogós kávéban hiszel? Mindig kizárólag forró vízzel főzz, különben könnyen lehet keserű a végeredmény. Ezesetben érdemes durvábbra őrölni a szemeket, és teljesen megtölteni a fémszűrőt az őrleménnyel. Közepes lángon főzd, mert a túl erős tűz égett, keserű ízélményt eredményezhet.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!