Vannak olyan trükkök, amelyekkel az insant ébresztő lehet az egyik kedvenc italod.
Sokan szeretik, de még többen idegenkednek az instant kávétól, pedig az elmúlt években nagy utat járt be a minőség, az íz, valamint a beszerzési és feldolgozási mód tekintetében. Mindig meg kell nézni, honnan származik a bab, és azt is, hogyan dolgozzák fel. A jobb minőségű kávé arabica kávébabból készül, kimondottan gazdag ízvilággal rendelkezik, és kevésbé keserű. Igaz, hogy nem ugyanazt az élményt nyújtja, mint egy frissen lefőzött presszó kávé, de igenis fel lehet annyira dobni ezt a gyorsan elkészíthető frissítőt, hogy örömmel és jó ízűen kortyolgasd reggelente.
Kimondottan finom ízt adnak a szárított fűszerek az instant kávénak – a fahéj, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűszeg, a kurkuma és a kardamom is simán mehet a bögrébe. Ezek a fűszerek egy csipetnyi cukor vagy méz hozzáadásával teljesítik ki az ízüket. Arra viszont figyelj, hogy csak keveset tegyél bele, mert az sem jó, ha a fűszerek túlságosan eluralják az ital ízét. Az is jó ötlet, ha egy csipetnyivel kezded, és ahogyan haladsz tovább, úgy kóstolgatod az eredményt.
Miért ne dobhatnád fel ugyanúgy egy sűrű és krémes tejhabbal, mint a normál kapucsínódat? Kezdd úgy, hogy feloldod a port a vízben a leírt utasítások szerint, majd ráöntöd az imént elkészített, meleg tejet, vagy bármilyen növényi italt. A tej tökéletes habréteget hagy majd a csésze tetején.
A gyengébb minőségű áruk sokszor annyira keserűek, hogy tényleg alig lehet meginni őket. Viszont egy csipet sóval sokat javíthatsz rajtuk. A legkisebb mennyiségű só is csökkenti a savasságot, és élvezetesebb ízt kölcsönöz az instant kávénak.
Te is rögtön azzal kezded a folyamatot, hogy vizet forralsz hozzá? Általános tévhit, hogy az instant kávéhoz forró víz szükséges, ugyanis a hideg folyadék is ugyanúgy alkalmas hozzá. Az igaz, hogy így több időre van szükség, mire feloldódnak a szemcsék, de ez a hőmérséklet még inkább megszünteti a keserűséget, enyhébb ízt kölcsönözve a kávénak.
Bármilyen, általad kedvelt szirupot is tehetsz hozzá, legyen szó vaníliáról, mogyoróról, kókuszról, vagy bármiről, amit szeretsz. Amennyiben kicsit egészségesebb verzióban gondolkodsz, adj a kávéhoz juharszirupot vagy mézet.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!