Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

Itt a lista! Ezek a legszebb tengerpartok a világon

2023. augusztus 03.

2 perc olvasás

ELLE

tengerpart nyaralás tenger utazás
Itt a lista! Ezek a legszebb tengerpartok a világon
© Shutterstock

Elkészült a legszebb tengerpartok listája, mutatjuk 2023-ban melyik lett a legvonzóbb! 


Évente rengeteg utaznak csak azért, hogy a tengerparton pihenhessék ki a fáradalmaikat. A világon sok eltérő part van, vannak köztük hétköznapibbak, és igazán különlegesek.

Káprázatos tengerpartok kerültek fel a listára

Minden évben rangsorolják a tengerpartokat, és készítenek egy 50-es listát. A Big 7 Travel idén is nyilvánosságra hozta a listát, melynek az elkészítéséhez több szempontot is figyelembe vettek. Számított, hogy mennyire népszerű egy adott hely a nyaralók körében, a földrajzi adottságok, illetve, hogy a látogatók milyen környezetben fürdőzhetnek. 

Ezek alapján a legszebb tengerpartok közé csak egyetlen európai került be, ez a Görögországban található Navaggio-öböl. A hajótörött strandként is emlegetett szakasz valósággal vonzza a turistákat, sokan csak ezért látogatnak el Zákinthoszra. Bár az utóbbi időben bezárták a partszakaszt, így utazás előtt mindenképp érdemes megnézni a jelenlegi szabályozást. 

A görög strand mellett számos káprázatos tengerpart bekerült a listába. Mutatjuk a 10 legszebbet! 

  1. White Beach Port Barton, Fülöp-szigetek
  2. Cabo San Juan del Guia, Kolumbia
  3. Jalousie Beach, Saint Lucia
  4. Kendwa Beach, Tanzánia
  5. Whitehaven Beach, Ausztrália
  6. Anse Source d'Argent, Seychelle-szigetek
  7. Navaggio-öböl, Görögország
  8. Grace Bay, Turks- és Caicos-szigetek
  9. Lang Co Beach, Vietnám
  10. Hyams Beach, Ausztrália

A listában számos olyan tengerpart van, ahol a csodás kék víz, és a fehér homok mellett egyéb különlegességek is vannak. Egy részük pedig annyira elzárt részen helyezkedik el, hogy csakis hajóval közelíthető meg. Ilyen például a White Beach Port Barton, ami az első lett a listán. Ettől csak még különlegesebbé válik. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves