Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Journey

5 ok, amiért legalább egyszer az életedben egyedül kell utaznod

2023. június 13.

3 perc olvasás

ELLE

élmény utazás
5 ok, amiért legalább egyszer az életedben egyedül kell utaznod
© Shutterstock

Az utazással rengeteg pozitív élményt és tapasztalatot szerezhetünk. 


Az utazás általában arról szól, hogy a családunkkal vagy a barátainkkal eltöltünk néhány napot, esetleg heteket az otthonunktól távol. Azonban csak néhányan tudják, hogy milyen az, amikor egyedül kelnek útra, hogy egy igazi kalandban legyen részük. Egyedül utazni ijesztő lehet sokak számára, de van 5 nyomós ok, amiért legalább egyszer mégis érdemes lenne kipróbálni. 

1. Egy lehetőség a megerősödésre

Már említettem, hogy egyedül utazni félelmetes lehet, de pont ez az oka annak, hogy egy lehetőséget kapunk a megerősödésre. Mi van, ha eltévedek? Mi van, ha unatkozni fogok? Kivel fogok beszélgetni? Nem lesz fura ez az egész? Sok-sok kérdés kavaroghat ilyenkor az ember fejében. Azonban itt lesz a lehetőség arra, hogy bizonyítsd magadnak, hogy mire vagy képes, és egyedül is megtudsz oldani bármit.

2. A teljes függetlenség érzése

Általában mindig függünk valakitől, leginkább gyerekkorunkban a szüleinktől, de ez a későbbiekben sincs másképp, ugyanis a partnerek, a barátok, a rokonok befolyásolják a mindennapjainkat. Ha megteszed az első lépést, és kezedbe veszed az irányítást már elindulsz a függetlenedés útján. Egy szóló trip esetében teljesen magadra vagy utalva, nincs körülötted semmilyen befolyásoló tényező. Példaként vegyük, ha  barátokkal utazunk: a programokat általában közösen találjuk ki, kompromisszumot kell kötni, de lehet, hogy senki sem akar bemenni abba a múzeumba, ahova te akartál. Ha egyedül vagy, akkor biztosan bemennél, ugye? 

3. Új emberek, új emlékek, új történetek

Lássuk be, ha társassággal ülünk be egy étterembe vagy egy bárba, kevesebb az esély arra, hogy barátkozunk, és új embereket ismerünk meg. Ha azonban egyedül utazunk ez a nyitottság sokkal természetesebbé válik, és akár igazi jó barátokat is szerezhetünk az útunk során. 

4. Mindent a maga idejében

A függetlenséghez kapcsolható az is, hogy mindent a maga idejében elég tenned, mert nem vagy másokra utalva. Ha hosszú órákat szeretnél egy kávézóban tölteni megteheted, ha kirándulni szeretnél strandolás helyett azt is nyugodt szívvel választhatod, mert nem lesz senki, aki esetleg ellent mondana neked. Így megvan a jogod arra, hogy önző legyél, és senkitől sem kell bocsánatot kérned érte. 

5. Megtalálhatod önmagad

Talán ez a legjobb része az egésznek, hiszen lényegében egy önismereti utazásról van szó. Megvan a lehetőséged arra, hogy kikapcsolj, és megtaláld magadban azt, ami igazán boldoggá tesz. Utazni egyedül egy remek módszer arra, hogy gyógyuljon a lelkünk, és ne csak a világot, de saját magunkat is felfedezzük. Ha úgy érzed, hogy te is egyszer legalább kipróbálnád, milyen teljesen egyedül útra kelni, ne habozz! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves