A brokkolis pesztó előnyei között van, hogy isteni finom, könnyű elkészíteni, egészséges, tápláló, van a recepthez videó és ráadásul még vegán is.
Készítsd el új verzióban az egyik klasszikus olasz tésztaételt, a pestót, vagy ha magyarosan írod, a pesztót! Mutatjuk a receptet.
Az egyik kedvenc tiktokozónk receptje ez, a Bunch UK most megint egy tésztaétellel aratja a lájkokat a videómegosztón. A kiindulás az, hogy mit csináljon az ember, ha van otthon egy brokkolija, csak rakosgatja jobbra-balra jó ideje, és már kezd fonnyadozni? Hát mit csináljon? Pesztót! Jó hír, hogy ehhez a recepthez gyakorlatilag az egész brokkolit fel lehet használni, még a szárát is. A receptben a brokkoli nem váltja ki teljes egészében a bazsalikomot, bár esetleg így is ki lehet próbálni.
Mindenesetre ehhez a tésztához reszeld le a nagylyukú reszelőn az egész brokkolit, ameddig viszi. Tegyél bele-hozzá ízlés szerint fokhagymát szintén felaprítva vagy átpasszírozva, és ez az egész mehet bele egy serpenyőbe. Ehhez jön hozzá a pesztó, szintén bele a serpenyőbe jó sok olívaolajjal.
A konzervpesztóknak sajnos általában nem igazán hasonlít az íze az igazi pesztóhoz, a jó hír viszont, hogy roppant könnyű ezt az ételt megcsinálni otthon, feltéve, hogy tudsz venni valahol 50 gramm friss bazsalikomleveleket. A szárított bazsalikom sajnos nem jó.
A pestare ige olaszul azt a mozdulatot írja le, amivel a mozsárban összedolgozod az alapanyagokat főzés nélkül (kevésbé lelkesek mixerrel is készíthetik). A bazsalikomlevelekhez a klasszikus recept szerint adj 6 evőkanál reszelt parmezánt, 2 evőkanál reszelt juhsajtot, 1 evőkanál fenyőmagot, két gerezd fokhagymát, sót, és bőségesen olívaolajat – amennyit felvesz. Ha ezeket összedolgoztad, már kész is az isteni pesztó!
Szóval ezt add hozzá a brokkolihoz, és az egészet al dentére kifőzött tésztával tálald. Ha a szószod túl sűrű, ne felejtds, hogy most is érdemes a tészta főzővizével hígitani.
@bunchuk 3/31 of our Veganuary Recipes Do you have a lonely broccoli waiting to be used up? Make this easy broccoli pesto pasta that uses up the whole broccoli. You can also swap the basil for any other herbs you like to minimise your food waste. The whipped lemon tofu is a delicious extra, adding some protein and creaminess to the dish. Recipe on site now via the link in bio 🌱 #vegan #vegantiktok #veganuk #ukvegans #plantbased #veganuary #veganuary2023 ♬ original sound - Bunch
Az alábbi videó azt ajánlja, hogy egy igazán gurmé vacsorához az egészet ki lehet még egészíteni egy kis tofus krémmel, így legalább egy kis fehérjét is adsz még az ételhez. 280 gramm tofut turmixgépben turmixolj össze két citrom levével, 3 evőkanál olívaolajjal, 3 evőkanál élesztőpehellyel, késhegynyi fokhagymaporral és ha valamiért van otthon mizólevesed, akkor abból is tegyél bele 2 evőkanállal. Plusz egy evőkanál vizet. Az így készült krémmel finom és tápláló ágyat készíthetsz a tésztádnak.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!