Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gasztroteszt

Tudod, melyik hozzávaló a kakukktojás? Főzős kvíz!

2023. november 22.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

magyar konyha kakukktojás hozzávaló kvíz olasz étel
Tudod, melyik hozzávaló a kakukktojás? Főzős kvíz!
© Fotó: Shutterstock/VasiliyBudarin

Mondunk egy ételt, meg tudod tippelni, hogy melyik hozzávaló NEM kell hozzá? Ha szoktál főzni vagy érdekel a gasztronómia, ezt a kvízt imádni fogod!


Ebben a játékban a kakukktojásokat keresd majd, de ez most nem egy intelligenciateszt, hanem egy gasztrós kvíz, amiben közismert ételek és hozzávalók szerepelnek. Nyilván már ki is találtad: mindig lesz 3 igazi hozzávaló, plusz egy kakukktojás, ami nem is kell ahhoz az ételhez, ettől lesz izgalmas a mai kvíz.

Hozzávalók kvíze

Minél népszerűbb egy étel, minél többen készítik, annál többféle verziója létezik, hiszen a nagy klasszikusokat szinte mindenki egy picit máshogy készíti. Mivel ehhez a kvízhez pont ilyen nagy klasszikusokat válogattunk össze, törekedtünk egyrészt arra, hogy a legalapvetőbbnek elfogadott, legtipikusabb változatból induljunk ki, másrészt arra, hogy a válaszok között csak olyan hozzávalók szerepelnek, amiket nagyjából minden verzió tartalmaz. Például nincs rakott krumpli értelemszerűen burgonya és tojás nélkül, bár egy vegán verzió már az utóbbit is kihagyná, hogy a kolbászról ne is beszéljünk.

Még egy dolgot előre bocsátunk a kvízhez, hogy fel legyél lélekben készülve: a kvízkészítőnek az olasz konyha a szíve csücske (eredeti, ugye?!), úgyhogy a világban legismertebb olasz ételekből is szerepel néhány a kvízben a tipikus magyar kaják mellett. Szóval ne feledd, mindig azt a hozzávalót válaszd ki, amelyikre

nincs szükség

a szóban forgó étel elkészítéséhez! Induljon a játék!

Ha szeretsz játszani, alább mutatunk még három kvízt, ezeket már kitöltötted?


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves