Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Törikvíz

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk történelméről

2023. november 14.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

történelem Magyarország kvíz
Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk történelméről
© Fotó: Shutterstock/Mountains Hunter

Mérd fel a tudásod ezzel a gyors kvízzel! Valamennyi Magyarország történelmének egy-egy kiemelkedően fontos szereplőjére vagy eseményére vonatkozik. Megvannak még az alapok? Most kiderül!


Magyarország történelme bő egy évezredre tekint vissza, úgyhogy nagyjából száz évre jut egy kérdés az alábbi kvízben. Tényleg csak a legfontosabb, legalapvetőbb dolgokra kérdezünk rá, hogy játszva mérhesd fel, megvannak-e még a fejedben a történelmi alapok.

Magyarország történelme – gyors kvíz!

Napi rendszerességgel jelentkezünk új kvízekkel itt az ELLE.hu-n, és mára hazánk történelmét választottuk témának. Jó alkalom ez a kvízkészítőnek és reményeink szerint a játékosnak is, hogy egy kicsit újra átvegye a legfontosabb dolgokat a magyar történelemmel kapcsolatban, hiszen olyan ismeretek ezek, amiket elvileg sosem lenne szabad elfelejteni.

Az ismert és megszokott formátumon ezúttal sem variáltunk: a jó öreg feleletválasztós teszttípusra számíts, ha megkezded a játékot, mindig négy lehetséges válasz közül kell tippelned az egyetlen helyesre. Időkorlát nincs, szóval gondold át nyugodtan a válaszaid, aztán ha mind a 10 választ megadtad, mutatjuk, hogy rontottál-e, és ha igen, mit.

Ha a fenti teszt után maradnál még a történelmi kvízeknél, itt van egy, amiben évszámokra lehet tippelni, de ha valami egyéb témával szívesebben játszanál tovább, alább találsz még három ajánlatot!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves