Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

Gyerekmentes repülőjáratot indít egy európai légitársaság – sokan örülnek az újításnak

2023. augusztus 30.

2 perc olvasás

ELLE

gyerek gyerekmentes repülés repülő szülők utazás
Gyerekmentes repülőjáratot indít egy európai légitársaság – sokan örülnek az újításnak
© Getty Images

A Corendon légitársaság gyerekmentes zónákat kíván kialakítani a járatain.


Egy síró kisgyerek a legmegértőbb utastárs türelmét is próbára teheti a repülőn. Attól függetlenül, hogy jogos sérelem vagy felesleges hiszti generálta a sírást, sok utast ez nagyon zavar, és ha tehetné, inkább gyerekmentes járatra foglalna jegyet.

Ez a tapasztalat adta a motivációt ahhoz, hogy a holland székhellyel rendelkező Corendon légitársaság egyik tengerentúli járatán bevezessen egy hatalmas újítást, amely minden utasát érintené.

Gyerekmentes zónák – nyugodt szülők

November 3-tól válik elérhetővé a társaság A350-es járatain Amszterdam és a karibi Curacao sziget között az a szolgáltatás, melynek lényege, hogy a gép első részét falakkal és függönyökkel választják el, és ebbe a zónába csak azokat várják, akik gyermek nélkül utaznak.

9 ülés extra lábtérrel rendelkezik, de további 93 helyet biztosítanak azon utasaik számára, akik üzleti úton vannak, vagy pihenni szeretnének a repülőút alatt. Ezekre a helyekre kizárólag 16 éven felüliek számára értékesítenek jegyeket.

A légitársaság közleménye szerint újításaikkal elsősorban azokra gondoltak, akik dolgozni szeretnének, vagy egyszerűen csak csendesebb utazásra vágynak, ám ennek lehetnek további előnyei is:

Úgy véljük, hogy a gyerekmentes zóna a szülőkre is pozitív hatással lesz, hiszen nem kell aggódniuk utastársaik negatív reakciói miatt, ha a gyermekük esetleg sírni kezd vagy aktívabb az utazás során.

– nyilatkozta Atilay Uslu, a Corendon alapítója.

gyerekmentes-repules-elle.hu
Forrás: Getty Images

Az utasok  nagy része teljesen egyetért a változtatás bevezetésével, sőt akár egy teljesen gyerekmentes járatot is szívesen fogadna. Mások szerint azonban az ittas felnőttekkel több a probléma, és a függönyt sem tartják elég hatékony térelválasztónak.

Egyébként nem ez az első légitársaság, ahol megpróbálják a fiatal utasokat távolabb tartani a felnőttektől: a Singapore Airlines egyik fapados leányvállalata a gép első részén nem engedi 12 évnél fiatalabb gyermekek utazását, a Japan Airlines foglalási rendszerében pedig látható, hogy mely üléseken utazik majd 2 évnél kisebb gyermek.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves