Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

DOLLÁRMILLIOMOSOK

Gondoltad volna? Ebben a 10 városban élnek a világ leggazdagabb emberei

2023. március 16.

2 perc olvasás

Szőke Anna

milliárdos milliomos világ leggazdagabb embere
Gondoltad volna? Ebben a 10 városban élnek a világ leggazdagabb emberei
© Shutterstock

Egy tanulmány nyilvánosságra hozta, hogy a világ leggazdagabb emberei, bizony a metropoliszokra szavaznak otthonuk kiválasztásakor.


Az Altrata elnevezésű cég a gazdagok profilozására szakosodott, így rendkívül nagy mennyiségű információval rendelkezik a világ leggazdagabb embereinek szokásaival kapcsolatosan. A cég által közzétett listából például leszűrhető, hogy melyik 10 városban élnek a legszívesebben napjaink milliárdosai. 


Az emberek kis része él csak nagyon-nagy lábon

A teljes emberiség csupán 0.6%-át teszik ki a dollármilliomosok. Ők azok, akiknek legalább 1 millió dollárra - tehát körülbelül 374 millió forintra – becsülik a vagyonát.  Az Altrata-hoz tartozó, Wealth-X projekt felmérése 2022-ben 200 várost vizsgált, és az eredmények azt mutatják, hogy az alábbi 10 metropoliszban élnek, ennek a szűk rétegnek a legszerencsésebbjei.

  1. New York – 21,714 milliomos
  2. London – 15,907 milliomos
  3. Hong Kong – 15,175 milliomos
  4. Los Angeles – 13,194 milliomos
  5. Miami – 10,831 milliomos
  6. San Francisco – 9,221 milliomos
  7. Beijing – 8,923 milliomos
  8. Szingapúr – 7,471 milliomos
  9. Chicago – 6,506 milliomos
  10. Washington, DC – 5,732 milliomos

Érdekes látni, hogy a lista legtöbb pozícióját amerikai városok foglalják el, ugyanakkor meglepő, hogy olyan legendásan "gazdag" képet közvetítő nagyvárosok, mint Dubaj, a svájci Genf, Szentpétervár vagy Párizs, már nem fértek be a TOP 10-be.


vilag_leggazdagabb_embere_elle
Fotó: Shutterstock

 

Növekszik a nők száma a világ leggazdagabb emberei között

Az információk gyűjtésével és felhasználásával foglalkozó vállalat arra is rávilágított, hogy habár a milliárdosok világát még mindig a férfiak uralják, azért a nők is egyre törnek felfelé ezen a területen is. A legmagasabbra becsült vagyonú egyének közel 11%-a nő.

 A legtöbb milliomos az 50-70 éves korcsoporthoz tartozik (a felmérésben szereplő férfiak 55,6%-a, és nők 55.3%-a). Ennél idősebbek, a nyilvántartásba vettek körülbelül 30%-át teszik ki, mindkét nem esetében, míg az 50 évesnél fiatalabbak csupán 10% körül mozognak.


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves