Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VAGYON

A világ 5 leggazdagabb családja

2022. augusztus 07.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

család milliárdos szaúd arábia vagyon családi örök vállalat
A világ 5 leggazdagabb családja
© Shutterstock

Akármilyen megdöbbentő, a brit királyi család nem szerepel a felsorolásban!


Hiába a hírnév, a rivaldafény és a fényűző rezidenciák, a szupersztárság még Kardashianéknak, valamint Elon Musknak, a világ leggazdagabb emberének sem ad beutalót a világ leggazdagabb családjai közé – a legtöbb vagyonnal rendelkező famíliák ugyanis kínosan kerülik a nyilvánosságot, sőt! Sok esetben még lehet, hogy nem is hallottál róluk, pedig a Bridgerton és a Strangers Things sorozatok sztárjaival ellentétben ők nem egyik napról a másikra szedték össze a családi vagyont, hanem évtizedeken át gyűjtötték és gyűjtik azt a mai napig.

Következzenek a világ leggazdagabb családjai, akiknek minden bizonnyal semmi sem elég drága!

5.  Szaúd-ház 

A világ leggazdagabb királyi családja, a Szaúd-ház az egyetlen, akik uralkodói címmel rendelkeznek a világ leggazdagabb családjai között. Szaúd-Arábiában 1744 óta uralkodik a családjuk, melynek több ezer tagja van és kivétel nélkül mindannyiuk milliárdos, de legalábbis milliomos. Bevételik nagy része a kőolaj-finomításból és exportálásból származik, hiszen országukban, Szaúd-Arábiában található a Föld olajlelőhelyeinek 24%-a.

4. Hermés család

A francia Hermés luxusmárkát 1836-ban alapította meg Thierry Hermés divattervező, akinek leszármazottjai a mai napig sikerre viszik a céget. Sőt, az Hermés sikeresebb, mint valaha! Jelenleg 16 legális örököse van a márkának, amit most két unokatestvér, Pierre-Alexis Dumas és a Axel Dumas vezet, de az összes többi családtag részesedik a vagyonból. Ha pedig ilyen jól fog menni a luxusmárkának, mint most, akkor bátran lehet állítani, hogy a család az idők végezetéig nagy gazdagságban fogja tölteni a napjait.

3. Koch család

Az amerikai Koch Industries vállalatot 1940-ben alapította Fred C. Koch mérnök, akinek négy fiára szállt rá a hatalmas vagyona. Ha korábban még nem hallottál volna róluk, a Koch Industries eredetileg kőolajfinomításból szerezte a bevételét, de ma már szinte mindenhol jelen vannak a papírgyártástól kezdve a politikán át a marhatenyésztésig, tényleg mindenhol. Bár a négy eredeti örökösből ma már csak egy él, a 86 éves Charles Koch, fia Chase Koch a vállalat jelenlegi igazgatója, ezért a megélhetéssel nagy valószínűleg soha nem lesz gondja a családnak. A Kochék egyébként több városnyi embernek adnak munkát és teljesen elvonultan élnek a nyilvánosságtól. 

2. Mars család

Az amerikai Franklin Mars 1911-ben alapította meg a Mars Candy Factory nevű édességgyárat, aminek első terméke a Milky Way volt. Utána szépen sorjában kifejlesztették a Mars szeletet, a Bounty-t, a Snickerst, az M&M-et, a Galaxy-t, a Celebrationst, a Twix-et, a Hubba Bubbát, az Orbitot és még egy halom másik édességet (valamint állateledelt, pl. a Whiskast és a Pedigreet is) amit a mai napig még mindig ők gyártanak. 1998-ban a Mars család volt a világ leggazdagabb családja – bár azóta visszacsúsztak a második helyre, a családi bizniszt jelenleg a família négy különböző generációja vezeti, mindenkinek tudnak munkát adni.

1.    Walton család

Sam Walton 1945-ben, 26 éves korában, a katonai leszerelése után pár ezer dollárból alapította az első kisboltját, ami akkora sikernek örvendett, hogy sorra nyitotta meg a szupermarketeket. Az egykori Walton’s kisbolt persze Walmart hipermarket lett, ma már ezen a néven lehet ismerni, három örököse pedig a világ leggazdagabb emberei között vannak. A Walton jelenleg a világ legnagyobb magánkézben lévő vállalata, ma már több nagyvárosnyi embernek adnak munkát.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves