Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Pénzügyi konfliktus

„A szüleim rengeteg pénzt adtak a nővérem esküvőjébe, de nekem egy forinttal sem segítenek”

2023. július 06.

2 perc olvasás

ELLE

esküvő pénz szülők
„A szüleim rengeteg pénzt adtak a nővérem esküvőjébe, de nekem egy forinttal sem segítenek”
© Shutterstock

Egy menyasszony remélt némi anyagi támogatást a szüleitől az esküvőjére, de nem így történt.


Egy esküvőre készülő menyasszony osztotta meg a saját történetét. A nő elmondta, hogy a szülei annak idején anyagilag támogatták a nővérét, amikor a lagzijára készült, de nála ez úgy tűnik, hogy fel sem merült, és emiatt csalódottnak érzi magát. 

A nővérem és én közöttem 8 év a körkülönbség. Ebből kifolyólag a szüleink kicsit másképp neveltek minket. A testvérem két évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent a férjének, és akkor a szüleim adtak neki 3 millió 500 ezer forintot. Most én megyek férjhez, de a szüleim egy fillért sem ajánlottak fel nekünk. Lefoglaltuk már a fotóst és a helyszínt is, de egyelőre úgy tűnik, hogy a szüleim csak a saját szállásukat fogják fizetni. Nem akarok közvetlenül pénzt kérni tőlük, de úgy érzem, hogy velem és a vőlegényemmel másképp bánnak. Együtt élünk, szóval ez lehet az oka annak, hogy a szüleim makacskodnak, és nem segítenek nekünk (elég vallásosak). Zavartnak és dühösnek érzem magam. Megérteném, ha nem tudnának nekünk is ilyen sok pénzt adni, de semmit sem ajánlottak fel

–  írta le a történetét a menyasszony.

Hozzátette, hogy még egyetemre jár, és csak részmunkaidőben tud dolgozni, szóval a vőlegénye a fő kenyérkereső, és így neki kell szinte mindent fizetnie a háztartásukban. A menyasszony hozzátette, hogy úgy szeretne a szüleivel beszélni, hogy ne tűnjön sznobnak vagy elkényeztettnek, de fáj neki, hogy kivételeznek vele.

Te mit gondolsz?

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves