Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Big day

5 tipp, ha nem szeretnél milliókat költeni az esküvődre

2023. július 04.

3 perc olvasás

ELLE

esküvő pénz
5 tipp, ha nem szeretnél milliókat költeni az esküvődre
© Shutterstock

Ezzel az 5 tippel sokat spórolhatsz az esküvőn.


Lássuk be, hogy ma már egy esküvő rendkívül drága mulatság, és nagyon nagy logisztikázást igényel, hogy úgy szervezzük meg, hogy ne menjen rá a gatyánk is. Van azonban néhány trükk, ami még most az infláció idején is segít abban, hogy egy kicsit lefaragjunk a költségekből.

1. Házasodj a szezonon kívül vagy hétköznap

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy pénzt spóroljunk meg. Az biztos, hogy a nyári hónapok a legdrágábbak, így esetleg érdemes egy tavaszi vagy őszi időponton gondolkodni, de az is igaz, hogy a téli esküvőnek is meg van a saját maga szépsége. A hétköznapok szintén olcsóbbak, mint a szombat, ám ez a vendégek számára talán nehezebb lehet, hiszen valószínűleg szabadnapot kell kivenniük, hogy ott lehessenek a nagy napotokon. 

2. Nézzük át jól azt a vendéglistát!

Biztos, hogy muszáj meghívnod anyukád általános iskolai osztálytársát, akit életed során kétszer láttál? Jól nézzétek át a pároddal a vendéglistát, és hívjátok meg azokat az embereket, akikkel tényleg együtt akarjátok ünnepelni a szerelmeteket. Ha már 10 ember lehúztok a listáról, sok pénzt megspóroltatok. Ha igazán meghitt pillanatokat akartok, akkor tényleg csak a közeli családtagokat és barátokat hívjátok meg.

3. Fotós egész napra vagy inkább mégsem?

Érthető, hogy azt szeretnéd, hogy életed legszebb napját valaki megörökítse, de azért jól gondold át, hogy biztosan szükséged van-e egy felbérelt fotósra egész nap, hiszen minél tovább veszed igénybe a szolgáltatást, annál drágább lesz. Ha csak fél napra foglalod le már, akkor is rengeteg pénzt megspórolhatsz,  valamint ma már az okostelefonok világában valószínűleg mindenki fog képeket készíteni, amiket a lagzi után begyűjthetsz. Szintén fontos átgondolni, hogy van-e fotós, videós, cukrász vagy esetleg szakács ismerősöd, mert valószínűleg olcsóbban megúszod, mintha egy idegent bérelnél fel a feladatra. 

4. Esküvői meghívók kicsit másképp

A meghívók készíttetése szintén nem olcsó mulatság, pedig ez egy olyan feladat, amit valószínűleg ti is megtudtok csinálni a pároddal, hiszen több ezer gyönyörű sablont vásárolhatsz meg online, sőt van ahol, testreszabhatod őket, és kiváló minőségben kinyomtathatod a meghívókat. Kevesen tudják azonban, hogy ma már egyre nagyobb divat a meghívókat online kiküldeni a vendégeknek. Tény, hogy nem olyan személyes, de ez is egy opció. 

5. Nézd az akciókat!

Érdemes nézegetned a szezonközi és a szezonvégi akciókat, mert sokat spórolhattok akár a vőlegény öltönyén vagy a koszorúslányok ruháin, ha ti álljátok a költségeket. A helyi kiskereskedők termékeire szintén érdemes ránézni, mert lehet, hogy remek minőséget fogsz találni jó áron. 

+1: Csak óvatosan a kajával

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy túl sok ételt rendelnek egy ilyen nagy eseményre, de végül rengeteg kaja a kukában fog landolni. Jól gondoljátok át a pároddal, hogy pontosan, mennyi ételre lesz szükség, és ne rendeljétek túl magatokat, de legyetek abban is biztosak, hogy mindenki jól fog lakni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves