Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nagy nap

5 fontos részlet, amit sok pár elfelejt az esküvő tervezésekor

2023. szeptember 11.

2 perc olvasás

ELLE

esküvő házaspár
5 fontos részlet, amit sok pár elfelejt az esküvő tervezésekor
© Shutterstock

Az esküvő olyan sok stresszel jár, hogy néha nagyon fontos dolgok maradnak el. 


A legtöbb pár életében az esküvő leszervezése nem egy leányálom, hiszen érthető módon mindenki a legjobbat szeretné kihozni a helyzetből, ám bakik még így is becsúzhatnak. Most megmutatjuk, hogy a szakértők szerint, mi az az 5 legfontosabb dolog, amit sokan elfelejtenek,de nem kellene.

1. Az evés

Bizony megeshet, hogy a párok, különösen a menyasszony elfelejt enni a nagy napon. Nos, érthető a stressz, de jó lenne elkerülni, hogy valahol felforduljon, ezért érdemes lehet megkérni az örömanyát vagy a koszorúslányokat, hogy emlékeztessék az evés fontosságára. Szintén jó ötlet lehet, ha a sminkelésnél és a fotózásnál is van olyan rágcsálnivaló vagy gyümölcs a pároknál, ami nem koszolja össze a ruhát, de gyorsan be tudják kapni, ha úgy érzik, hogy szükségük van az energiára. 

2. Egy B-terv a napsütés ellen

Nyári esküvő esetében, ha kint van a buli vagy a szertartás is, akkor bizony gondolni kell arra, hogy közel a 40 fokhoz sokan rosszul lehetnek, ha napszúrást kapnak. Ezért fontos, hogy a párok gondoljanak napernyőkre, valamint különböző technikákra, amikkel egy kicsit le lehet hűteni a levegőt, és ami a legfontosabb, hogy víz, víz, víz mindig legyen! 

3. Egy köszönőbeszéd

Nem csupán a szülők vagy a tanúk dolga, hogy beszédet mondjanak, de a menyasszony és a vőlegény is szánjanak néhány percet arra, hogy köszönetet mondanak a jelenlévőknek. Ez a gesztus mindenkinek jól fog esni, valamint a bulit is feldobhatja, ha sikerül valami vicces beszédet összehozni. 

4. A vőlegényt és a menyasszonyt is a vendéglistába számolni

Sok pár elköveti a hibát, hogy magukat elfelejtik beleszámolni a vendéglistába, és ez bizony a kajánál és az ültetésnél is nagy felfordulást okozhat. Ez az egyik legfontosabb részlet, de mégis sokan elkövetik, nem érdemes, hogy egy ilyen kis bakin csússzon el az egész. 

5. A világítás kérdése 

Az esküvői szakértők meglátása szerint sok pár a világításról megfeledkezik. Ez azt jelenti, hogy bizony előfordul, hogy estére túl sötét lesz, és nem élvezhető a buli, valamint a csodálatos díszítések sem fognak látszódni. A világítás fontosságát nem szabad alábecsülni, ugyanis rendkívül nagy hatással lehet az egész hangulatra és a bulira.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves