Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

5 embertípus, akit semmiképp sem szabad meghívnod az esküvődre

2023. június 23.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

esküvői trend lagzi esküvő esküvői vendéglista esküvőszervező
5 embertípus, akit semmiképp sem szabad meghívnod az esküvődre
© Forrás: Shutterstock

Az esküvő mindenki életében fontos szerepet tölt be, ezért egyáltalán nem mindegy, kikkel osztozol az örömödben a nagy napon.


A nyár a lagzik időszaka, ami egy igazán örömteli esemény mind a pár, mind a násznép életében. Az esküvő azonban nem attól lesz tökéletes, hogy minden apró részletre kínosan ügyelsz, hanem attól, hogy valóban olyan emberekkel veszitek magatokat körbe, akikkel szeretnétek.

Ha idén tartod az esküvőd, érdemes megfogadnod néhány esküvőszervező tanácsait, hogy kiket ne hívj meg semmiképp a nagy napra.

5 vendég, akik tönkretehetik az esküvőd

1. A drámázó

Bár előnyös lehet, ha van olyan nagyszájú ember a társaságban, aki nem fél elkezdeni táncolni, és a harsányságával megalapozza a jó hangulatot, ugyanakkor ezek az emberek hajlamosak könnyen megsértődni és nagyon határozottan képviselni a saját véleményüket. Senkinek nem hiányzik, hogy például az örömapa és az adott vendég között zajló közéleti vita kellemetlenné tegye a jeles eseményt. Az ilyen barátokkal érdemes előre tisztázni, hogy nem kapnak majd meghívót az ünnepségre.

2. Az egyetemi csoporttársad

Azért, mert ott voltál egy régi ismerősöd évekkel ezelőtti esküvőjén, illendőségből nem kell neked is visszahívnod, ha már régen nem tartjátok a kapcsolatot. Nem véletlenül szakadtatok el egymástól, te pedig tartsd szem előtt, hogy csak olyanokat hívj meg az esküvődre, akikkel tényleg szívesen vagy együtt!

3. A vitatkozó

A drámázó típushoz hasonlóan létezik egy olyan vendégtípus is, akinek soha semmi nem felel meg, ezért veszekedni fog a pincérrel, összetűzésbe keveredik más vendégekkel és kellemetlen helyzetek sorát okozza majd. Ráadásul ha az alkohol is előkerül, még agresszívebb lehet. A szakemberek ezért azt javasolják, hogy ha a rokonságodban van hirtelenharagú ember, beszélgess el vele az esemény előtt, ha pedig távolabbi ismerősről van szó, egyszerűen ne hívd meg.

eskuvo
Forrás: Shutterstock

4. Az exed

Még ha jóban is maradtatok, akkor is furcsa helyzetet idézhet elő, ha a korábbi partnered meghívod az esküvődre. Egyrészt ő is kellemetlenül érezheti magát, a jelenlegi partnered is, és te is magyarázkodásra kényszerülhetsz a többi vendég előtt, hogy miért hívtad meg azt az embert, akivel korábban intim kapcsolatban voltál. A leendő házastársadnak pedig biztosan nagyon rosszulesik, ha még az esküvőtökön is előkerül egy régi szerelmed – ezen a napon csak rá és a közös jövőtökre koncentrálj!

5. A munkatársak

Bár bizonyos szempontból ez egy elvárás lehet, főleg, ha a főnöködről van szó, de ha kellemetlennek érzed, kényszerből ne hívd meg a kollégáid az esküvődre. Ha nem tudsz a társaságukban ellazulni, ráadásul eleve csak formális viszonyban vagytok, semmi értelme, hogy ott legyenek egy olyan személyes családi eseményen, mint az esküvő. Nyugodtan hagyd le őket a vendéglistáról!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves