Mutatjuk Ipsits Anita vegán lángos receptjét, amit rostérzékenyek is fogyaszthatnak.
A lángos sokaknál az tavaszi és a nyári időszak egyik elengedhetetlen étele. A bő olajban sült étel sok kalóriát tartalmaz, és a gyomrot is megterheli. Szerencsére elkészíthető egészségesebb verzióban, így sokkal gyakrabban a tányérra kerülhet.
Ipsits Anita lángosa nagyon egyszerűen elkészíthető, ezért azok is kipróbálhatják, akik nem szoktak gyakran sütni. Sokkal egészségesebb, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. A recept nagy előnye, hogy rostérzékenyek úgyszintén elkészíthetik.
Elsőként külön tálban elkeverjük a folyékony és a szilárd alapanyagokat, majd összeöntjük. Fakanállal elkezdjük keverni, ha egynemű a massza, akkor takarjuk le, és pihentessük 20 percig. Amíg pihen a tészta, öntsünk nagyjából 2 ujjnyi kókuszolajat egy serpenyőbe, majd készítsünk elő egy tányért, majd tegyünk bele egy papírtörlőt.
Ha letelt a 20 perc, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Nem gond, ha kicsit ragacsos, ettől függetlenül könnyen kezelhető. Osszuk a tésztát két egyenlő súlyú darabra, és készítsünk belőlük gombócokat. Majd letakarva pihentessük még 10 percig. Közben melegítsük fel az olajat.
Miután letelt a 10 perc, lisztes felületes, lisztes kézzel mindkét gombócot kilapítjuk. Nagyjából 19 centiméteres átmérővel kell rendelkezniük. Egyenként, oldalanként 3 percig süssük, ezután tegyük a papírtörlőre a lángosokat. Ebből a tésztamennyiségből több lángos is készíthető, akkor kisebbek formázzunk belőle.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!