Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Avokád...ó!

Így tudod az avokádót a legkönnyebben felkockázni – kés nélkül

2022. november 17.

2 perc olvasás

ELLE

gyümölcs trükk avokádó
Így tudod az avokádót a legkönnyebben felkockázni – kés nélkül
© Fotó: Shutterstock/F1_K_F

Egy jópofa trükk, amit érdemes kipróbálnod, ha szenvedni szoktál az avokádó feldarabolásakor.


Az avokádó finom, az avokádó egészséges, az avokádót nem egy élmény feldolgozni. De azért bizonyos trükkökkel egész fájdalommentessé lehet tenni a műveletet.

Hogyan szedd ki a magot egy kézzel?

A félbevágást sajnos nem lehet megúszni, de ha azon túl vagy, már túl is vagy a nehezén. A magot ugyanis úgy elég könnyen el lehet távolítani fél kézzel (feltéve, hogy nem totál éretlen avokádót vásároltál), ha a kis kilógó félgömböt a mutató- és középső ujjad közé veszed, a hüvelykeddel pedig hátulról rányomsz a gyümölcs közepére. Természetesen van TikTok arról, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban, szóval klikkelj a play gombra és ennyivel is könnyebb lesz az életed, ha legközelebb avokádót pucolsz.

@jamesczheng I couldn’t believe this #avocado #hack so I had to try it myself….#TeamofTomorrow #foodhacks #trythisathome #mindblown #wowww ♬ Astronaut In The Ocean - Masked Wolf

Hogyan aprítsd fel kés nélkül?

Ha van otthon bármilyen olyan rácsod, amin a megfelelő méretűek a lyukak, már meg is van oldva a kérdés. Amerikában a jelek szerint a legtöbben sütőben használt rácsot használnak, vagy olyat, amire a kisült dolgokat azért teszik, hogy kihűljenek. Ha nincs otthon ilyened, de rendszeresen készítesz guacamolét, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodni, hogy ne szerezz-e be egyet, mert...

@_wild.flower_20 #guacamole #avocado #foodtiktok #foodhacks #cooking #tacos #enchilada #lowcarb #healthy #healthyrecipe #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - BigJohn!

Igen, ennyi az egész: ráteszed a rácsot egy tálra, a héjával felfelé ráteszed a fél avokádót a rácsra, és a lyukakon keresztül szépen átnyomod a gyümölcsöt – bele a tálba. Minél több avokádót dolgozol fel egyszerre, annál jobban megéri ezt a módszert alkalmazni. Sajnos azonban az a figyelmeztetés itt is érvényes, hogy ha nem elég érett a gyümölcs, akkor lehet, hogy a rácsozással csődöt mondasz majd.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves